Ζάκυνθος

Υπέρ της διάνοιξης νέων “κυττάρων” στο ΧΥΤΑ η Ν.Ε. του ΤΕΕ

Μια νέα παρέμβαση, αυτή τη φορά για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ στο Σκοπό, έγινε από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Βαγγέλη Αρβανιτάκη, στα πλαίσια των δηλώσεων που παραχώρησε στον –Ε-.

 Ο κ. Αρβανιτάκης, υποστήριξε πως οι εργασίες για τη διάνοιξη δύο νέων “κυττάρων” για την εναπόθεση των απορριμμάτων στον υφιστάμενο ΧΥΤΑ είναι μια παρέμβαση προς την σωστή κατεύθυνση ενώ υπογράμμισε πως θα μπορούσε να είναι η αρχή για την λειτουργία του χώρου

«Βλέπουμε θετικά τη δημιουργία δύο νέων “κυττάρων” στην περιοχή του Σκοπού, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι άλλο μέχρι να λειτουργήσει ο νέος χώρος. Επιπλέον, πρόκειται για μια χρυσή ευκαιρία, εφόσον θέλουν να ξαναδούν το θέμα της λειτουργίας ΧΥΤΥ στην περιοχή. Αφού γίνει η μονάδα επεξεργασίας και αντί για απορρίμματα έχουμε υπολείμματα, ο χώρος αυτός είναι ιδανικός για να χρησιμοποιηθεί ως ΧΥΤΥ!» ανέφερε ο κ. Αρβανιτάκης, υπογραμμίζοντας πως ο χώρος αυτός, εφόσον αρχίσει να δέχεται υπολείμματα, θα μπορούσε να λειτουργήσει για άλλα 20 περίπου χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ, σε ότι αφορά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή εντάσσεται μέσα στα όρια του ΕΘΠΖ, υποστήριξε πως δεν είναι δυνατόν η συγκεκριμένη περιοχή να θεωρείται ως βιότοπος!

«Το γεγονός ότι στα όρια του ΕΘΠΖ συμπεριλαμβάνεται και η συγκειμένη περιοχή δεν είναι τίποτα άλλο από παιχνίδια πολιτικής! Πρόκειται για χώρο προστασίας της φύσης και όχι της χελώνας! Αυτοί που ζητούν να μεταφερθούν τα σκουπίδια στους βουνίσιους, δεν σκέφτονται πως για να μεταφερθούν τα απορρίμματα θα χρειαστούν εκατομμύρια» σχολίασε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *