Ζάκυνθος

Υπάρχουν δυσλειτουργίες αλλά όχι λειτουργικά προβλήματα

Σε μια σειρά από ζητήματα για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου έδωσε απαντήσεις ο Διοικητής Γιάννης Κομιώτης δύο περίπου μήνες μετά τη μεταφορά στους νέους χώρους. Ο Διοικητής ανέφερε ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες μέχρι να γίνει προσαρμογή στο μεγάλο κτίριο αλλά δεν υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα. Περιέγραψε τι ισχύει  στους τομείς της καθαριότητας και της φύλαξης και σημείωσε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό καθώς 15 άτομα από αυτά που έχουν προσληφθεί, έχουν μετακινηθεί ή λείπουν.

«Τα προβλήματα είναι τεράστια γιατί έχουμε έλθει σε ένα τεράστιο Νοσοκομείο. Αναδεικνύονται λοιπόν  οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά 15 άτομα έχουν φύγει και αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Το θέμα έχει γνωστοποιηθεί στο υπουργείο το οποίο θα δώσει την έγκριση για τις προκηρύξεις. Στην υπάρχουσα οικονομική συγκυρία νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί να λυθεί άμεσα και φοβάμαι ότι δεν θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Ο άλλος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα είναι αυτός που πρότεινε πριν φύγει ο υπουργός κ. Λοβέρδος ο οποίος υπέγραψε απόφαση για προσλήψεις, αν υπάρχουν πιστώσεις στον προϋπολογισμό και θα γίνουν με μπλοκάκια. Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα γιατί αυτές οι προσλήψεις είναι για μερικούς μήνες» ανέφερε ο Διοικητής.

Για την καθαριότητα ο κ. Κομιώτης είπε πως όσες καθαρίστριες κι αν διαθέτει το Νοσοκομείο αν οι επισκέπτες δεν σεβαστούν το χώρο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχουμε χειρότερη εικόνα από το παλιό.

«Εμείς έχουμε αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιωτική εταιρεία αλλά πρέπει να διατηρούμε καθαρούς τους χώρους.

Η εταιρεία έχει αναλάβει για 3150 τμ. με προτεραιότητα  στις κλινικές, τα εξωτερικά ιατρεία κλπ. Οι διαγωνισμοί εντάσσονται σε ένα ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών και υπάρχει συγκεκριμένο κονδύλι με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές όπως τα τ.μ. Άμα  εγκριθεί το κονδύλι δεν επιδέχεται τροποποιήσεων. Υπάρχει λοιπόν ένα χρονικό διάστημα και μέσα σε αυτό δεν μπορούμε να αυξήσουμε τα τ.μ. ή την πίστωση. Αυτές είναι οι αγκυλώσεις του δημοσίου. Τη νέα χρονιά θα αυξηθεί η δαπάνη».

Πρέπει να σεβόμαστε το χώρο που θα μας φιλοξενήσει όλους κάποια στιγμή, επεσήμανε ο Διοικητής!

«Βεβαίως υπάρχουν δυσλειτουργίες. Λειτουργικά προβλήματα δεν έχουμε κι όλες οι εγκαταστάσεις λειτουργούν άψογα. Στο εξωτερικό ιατρείο έχουμε βάλει σειρά προτεραιότητας για να εξυπηρετείται ο κόσμος. Εγώ περιμένω ένα άτομο ακόμα με απόσπαση για να ανταποκρίνεται στις τηλεφωνικές κλήσεις για τα ραντεβού. Υπάρχουν ήδη δύο άτομα αλλά χρειάζεται και το τρίτο που αναμένεται» ανέφερε ο κ. Κομιώτης.

Τέλος για τη φύλαξη ο Διοικητής είπε ότι έγινε ο πρώτος διαγωνισμός  που ήταν πρόχειρος και θα ακολουθήσει και ο επόμενος που θα δημοσιοποιηθεί τον Αύγουστο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *