Ζάκυνθος

Υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος στο Ναυάγιο

Ένα σοβαρό πρόβλημα που ακόμη δεν έχει βρει τη λύση του, αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της από τον τουριστικό πράκτορα και μέλος της διοίκησης του φορέα Τάσο Μποτώνη.

Πρόκειται για την περιοχή του Ναυαγίου, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες, χωρίς όμως να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή ώστε να μπορούν να θαυμάσουν τη θέα από ψηλά! Είναι γνωστό πως η σιδερένια εξέδρα που κατά το παρελθόν είχε κατασκευαστεί, προκαλώντας όμως αντιδράσεις ως προς την ασφάλειά της, κατεδαφίστηκε ενώ μέχρι σήμερα στο ίδιο σημείο έχει τοποθετηθεί μια απλή περίφραξη,

Όπως είναι γνωστό, κατά το παρελθόν είχε τεθεί θέμα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, με τις γνωστές αντιπαραθέσεις μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας και η τελευταία εξέλιξη αφορούσε την πρόθεση του Δήμου να μισθώσει την έκταση πάνω από το Ναυάγιο και να τη διαμορφώσει κατάλληλα για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες. Η πρωτοβουλία όμως δεν προχώρησε τουλάχιστον για το φετινό Καλοκαίρι.

Ο κ. Μποτώνης επεσήμανε πως σήμερα η περιοχή είναι επικίνδυνη για τους επισκέπτες και τόνισε πως τα τουριστικά γραφεία έχουν πάψει πια να διοργανώνουν εκδρομές στην περιοχή.

«Δεν είναι δυνατόν οι επισκέπτες να μην μπορούν να πηγαίνουν σε ένα από τα πιο ωραία τοπία στον κόσμο για να φωτογραφίσουν το Ναυάγιο! Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να φτιαχτεί μια προβλήτα, ασφαλής και με όλες τις απαιτούμενες άδειες! Σήμερα υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και μπορεί τα γραφεία να μη διοργανώνουν εκεί εκδρομές αλλά οι τουρίστες πηγαίνουν εκεί από μόνοι τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μποτώνης, σημειώνοντας πως οι φορείς θα πρέπει να δώσουν άμεσα λύση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *