Ζάκυνθος

Τ. Κουίκ: Βαρύτατα πρόστιμα αν δεν δοθεί λύση στα σκουπίδια

Σειρά επαφών και επισκέψεων είχε ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ ο οποίος την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκε το νησί μας. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δ. Μυλωνά, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αντώνη Αντίοχο και τα στελέχη του κόμματός του. Επίσης πήγε στις νέες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουίκ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα του ΧΥΤΑ και της διαχείρισης των σκουπιδιών επισημαίνοντας ότι αναμένονται πολύ βαρειά πρόστιμα.

«Δυστυχώς το πρόβλημα – βόμβα της Ζακύνθου, που αφορά την έλλειψη ΧΥΤΥ, εξακολουθεί να παραμένει άλυτο. Υπάρχει ακόμα περιθώριο μόνο 12 μηνών, ώστε ο Δήμος Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να αντιμετωπίσει με δραστικές ενέργειες το ζήτημα. Όσο ο Δήμαρχος, με στυλωμένα τα πόδια το καθυστερεί, τόσο θα έχει την ευθύνη για τα πρόστιμα των δεκάδων χιλιάδων ευρώ που θα πληρώνει καθημερινά η Ελλάδα, τουτέστιν και οι πολίτες της Ζακύνθου», δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στα μέσα ενημέρωσης, ολοκληρώνοντας τη νέα επίσκεψή του στο νησί, το οποίο έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

Ο Τέρενς Κουίκ είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Διονύση Μυλωνά από την οποία κατέγραψε τα εξής:

1.Την εφιαλτική εκκρεμότητα του ΧΥΤΥ.

2.Τις θετικές εξελίξεις στο θέμα της ύδρευσης, καθώς υπήρξε συμφωνία για το έργο μεταξύ Δημαρχίας και Περιφέρειας.

3.Τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Ζακύνθου και σε επίπεδο προμηθειών καυσίμων, φαρμακευτικού υλικού και (τεράστιο ζήτημα) σε επίπεδο ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Τέρενς Κουίκ ευχαρίστησε ειδικότερα τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρωταγωνιστική συνεισφορά του στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων που είχαν ανακύψει με το ΤΕΙ Ζακύνθου σε σχέση με το σχέδιο «Αθηνά».

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ είχε πολύωρη συνεργασία με Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής του Κινήματος προκειμένου να σχεδιαστεί η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος στη Ζάκυνθο, όσο και στην Κεφαλονιά – Ιθάκη, συνδυάζοντας ταυτόχρονα και τα εγκαίνια των τοπικών γραφείων του Κινήματος.

Σημειώνεται ότι στις συναντήσεις του, τον Τέρενς Κουίκ συνόδευαν ο Πολιτευτής του Κινήματος Τάσος Αντίοχος, ο Πολιτευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημήτρης Αρβανίτης, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Νίκος Γιακουμέλος και το μέλος της Συντονιστικής Λάζαρος Κυβετός.

Ο Τέρενς Κουίκ επέστρεψε στην Αθήνα την Παρασκευή  το απόγευμα, για να είναι παρών και στην ονομαστική ψηφοφορία που αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *