Ζάκυνθος

Τόκους υπερημερίας ζητά τώρα ο εργολάβος του Θεάτρου!

Το ένα μετά το άλλο έρχονται στην επιφάνεια προβλήματα με το έργο του Δημοτικού Θεάτρου και στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που έγινε το πρωί της Δευτέρας, έγινε γνωστό ότι τώρα ο εργολάβος ζητά 210 χιλιάδες ευρώ για τόκους υπερημερίας.

 

Το αίτημα απερρίφθη και η πορεία του έργου θα συζητηθεί εκ νέου και αναλυτικά σε επόμενη συνεδρίαση.

 

Με δεδομένο το γεγονός ότι ήταν παραμονή της εθνικής επετείου και υπήρχαν εκδηλώσεις τις οποίες έπρεπε να παρευρεθούν οι αρχές, ο Δήμαρχος ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση ώστε τα θέματα να συζητηθούν με ησυχία στην αμέσως επόμενη σύγκληση του οργάνου.

 

Από τις τεχνικές υπηρεσίες προσκομίστηκαν στοιχεία για την πορεία των πληρωμών του έργου του θεάτρου και εν προκειμένω για τον 21ο λογαριασμό.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το θέατρο πρέπει να ολοκληρωθεί και επεσήμανε πως μέχρι τώρα έχουν περάσει οι θητείες 4 Δημάρχων με αυτές τις εκκρεμότητες και ένα έργο σε αναμονή.

 

Ο μηχανικός Αν. Βυθούλκας στην τοποθέτησή του είπε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία σε κάθε καθυστέρηση ο εργολάβος ζητά τους τόκους αλλά πρέπει να επισυνάψει τις έγγραφες οχλήσεις για κάθε πιστοποίηση λογαριασμού.

 

Η εισήγηση της υπηρεσίας ήταν αρνητική για την πληρωμή τόκων και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή.

 

Όσο για το έργο του Δημοτικού Θεάτρου η κοινή γνώμη αναμένει εδώ και χρόνια την ολοκλήρωση και παράδοσή του  που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα καθώς έπρεπε να είχε κατασκευαστεί πλήρως με την πρώτη εργολαβία που δημοπρατήθηκε.

 

Αγγελική Ξενόφου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *