Ζάκυνθος

Τσουχτερά πρόστιμα σε λαθροϋδρολήπτες από τη ΔΕΥΑΖ

 

Τσουχτερά πρόστιμα σε σπίτια και επιχειρήσεις που έπαιρναν παράνομα νερό από το δίκτυο ύδρευσης, αποφάσισε να υποβάλει η ΔΕΥΑΖ και το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση που η ΔΕΥΑΖ υπέβαλε πρόστιμο 5.000 Ευρώ σε ιδιώτη που διαμένει στη Δημοτική Ενότητα Αλυκών και για πολλά χρόνια έπαιρνε παράνομα νερό από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, χωρίς όλο αυτό το διάστημα να έχει καταβάλει ούτε δεκάρα ως τέλη, τόσο στη ΔΕΥΑΖ όσο και στον Σύνδεσμο Ύδρευσης.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ακόμη η επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις στον Πλάνο και τον Λαγανά, ενώ όπως ανέφερε στον –Ε- ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης, θα υπάρξει σύντομα συνέχεια καθώς στόχος είναι το φαινόμενο της λαθροϋδροληψίας να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα, η Δημοτική Επιχείρηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση ή ακόμη και την τοποθέτηση υδρομετρητών όπου δεν υπάρχουν και σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός για την προμήθεια 3.000 νέων ρολογιών.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον –Ε- ο κ. Αβράμης, οι πολίτες δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν με τη δαπάνη για την αντικατάσταση των ρολογιών, αφού είναι γνωστό  πως στους λογαριασμούς τους συμπεριλαμβάνεται ένα ειδικό τέλος για τον σκοπό αυτό.

Στην συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, έγινε ενημέρωση στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ και για μια σειρά από παρεμβάσεις που προγραμματίζει η Επιχείρηση και μεγάλο μέρος αυτών θα υλοποιηθούν από τα τεχνικά της συνεργεία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την αντικατάσταση δικτύων αμιάντου σε Αλυκές, Αλυκανά, Γερακάρι και αλλού ενώ σημαντικό έργο είναι αυτό της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης στα όρια του Λαγανά με τη Λιθακιά.

Στην περιοχή αυτή διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα υδροδότησης και καταγράφονται σημαντικές απώλειες νερού, που δεν μπορούν όμως να ελεγχθούν, καθώς ο αγωγός ύδρευσης περνά μέσα από ιδιωτικά οικόπεδα και χωράφια.

Οι κάτοικοι της περιοχής συχνά παραπονιούνται για την κατάσταση που αναμένεται να βελτιωθεί, εφόσον ολοκληρωθεί το έργο το οποίο δημοπρατείται στις 23 Απρίλη και προβλέπει την αντικατάσταση δικτύου ενός χιλιομέτρου.

«Ήδη προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι και τις αυξημένες ανάγκες λόγω της έναρξης της τουριστικής σεζόν. Η κατάσταση φέτος είναι πολύ καλύτερη, καθώς στη διάθεσή μας έχουμε και προσωπικό με δίμηνες συμβάσεις που μας βοηθά» ανέφερε ο κ. Αβράμης και συμπλήρωσε πως γίνονται παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ φέτος σχεδιάζεται η αύξηση της παροχής νερού σε Καλαμάκι και Λαγανά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων και ειδικά των επιχειρήσεων εν΄ όψει του καλοκαιριού και να μην χρειαστεί να καταφύγουν σε ιδιώτες υδρομεταφορείς.

Τέλος στην συνεδρίαση ορίστηκαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Επιχείρησης στην επιτροπή που συγκροτεί ο Δήμος για την προκήρυξη του έργου της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από τη Λιθακιά στη Μπόχαλη.

Μετά από κλήρωση ορίστηκαν ο κ. Αμπελάς με αναπληρώτρια την κ. Μούσουρα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *