Ελλάδα

Τσίπρας: Συνεννόηση με τις δυνάμεις της Αριστεράς

Συνεννόηση, πρωτίστως, με τις δυνάμεις της Αριστεράς, θα επιδιώξει την επομένη των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά την πρώτη του αντίδραση στο διαφαινόμενο ως σίγουρο αποτέλεσμα των εκλογών που φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο στςι προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα έγιναν τελικά από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Κουμουνδούρου και όχι από το Ζάππειο που προς στιγμήν αποτέλεσε τον προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το εκλογικό απιοτέλεσμα, που από ό,τι φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς αποτελεί ισχυρό μήνυμα ανατροπής. Είναι μήνυμα ειρηνικής επανάστασης. Οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια και το μέλλον της αναξιοπρέπειας. Η ευρωπαϊκή ηγεσία, και κυρίως η κυρία Μέρκελ, έχει υποστεί μία συντριπτική ήττα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του και συμπλήρωσε:

«Ο ελληνικός λαός δίνει εντολή να ξημερώσει μια νέα μέρα ελπίδας για την πατρίδα μας, χωρίς μνημόνια. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του δίνει εντολή να πορευτούμε με στόχο μία νέα Ελλάδα της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης της αξιοπρέπειας. Τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια αποτελούν μειοψηφία. Οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν από την λαϊκή ετυμηγορία. Ο λαός μας κατανοεί ότι η σωτηρία δεν περνά μέσα από τα Μνημόνια».

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε επίσης ότι κάθε απόπειρα ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας να σχηματίσουν κυβέρνησης «θα παραβιάζει συνταγματικώς το νόημα της ψήφου».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *