Ελλάδα

Τσίπρας: Στις ΗΠΑ αποδαιμονοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Εμφανώς ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Αποδαιμονοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική μας πρόταση» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου της Νέας Υόρκης.

Σε ερώτηση για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ευρώ, είπε: «Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ανόητη και επικίνδυνη συζήτηση, εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε. Μπορεί να γίνει κριτική στο πώς μπήκαμε στο ευρώ, τώρα είμαστε όμως στο 2013 και εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Και η λύση είναι να αλλάξει στρατηγική η Ευρώπη για να γίνει βιώσιμο το ευρώ. Και δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές που διαλύουν την κοινωνική συνοχή».

«Το κόστος διάσωσης του λαού και της χώρας είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της διάλυσης του ευρώ ή εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη, που θα είναι ανυπολόγιστο» προειδοποίησε εκ νέου. Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η δημιουργία συμμαχιών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *