Ελλάδα

Τσίπρας: Καμία διαπραγμάτευση με το μνημόνιο – κόλαση

«Κόλαση» στην οποία δεν υπάρχει τίποτα διαπραγματεύσιμο, χαρακτήρισε το μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λωράν και τον επικεφαλής του Μετώπου της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, στο Παρίσι. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε αυστηρή γλώσσα προς την Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ χαρακτήρισε τον κ.Σαμαρά ως “ιμιτασιόν του κ.Σαρκοζί”.

«Δεν υπάρχει τίποτα να διαπραγματευτούμε στο μνημόνιο γιατί δεν διαπραγματεύομαστε με την κόλαση. Αυτό που πρέπει να ξανασυζητήσουμε, δεν είναι το μνημόνιο, αλλά το δημόσιο χρέος» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Όσο για την πρόσφατη παρέμβαση Μέρκελ και τι θέμα του δημοψηφίσματος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα (…) Δεν είναι στο χέρι της κ. Μέρκελ να αποφασίσει αν θα προχωρήσουμε προς ένα δημοψήφισμα ή όχι».

«Δεν ξέρω εάν φοβίσαμε την Ευρώπη αλλά μάλλον την ξαφνιάσαμε απ’ ότι φαίνεται από την παρουσία σας εδώ», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αντικρύζοντας τον μεγάλο αριθμό ξένων μέσων ενημέρωσης που ήταν παρόντα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο γαλλικό κοινοβούλιο.

«Ίσως και αυτός να ήταν ένας από τους στόχους μας» πρόσθεσε, «να τους ξαφνιάσουμε για να δούνε κατάματα την πραγματικότητα και να συνειδητοποιήσουν ότι η κρίση του χρέους δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης και συνεπώς πρέπει να αναζητήσουμε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *