Ζάκυνθος

Τροχαία ατυχήματα: Την πρωτοκαθεδρία διατηρούν οι… γουρούνες σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο

Στην ημερήσια διάταξη τα τροχαία ατυχήματα – «χάος» παραμένει με το καθεστώς αδειοδότησής τους – Χωρίς ακτινοσκοπικό μηχάνημα το Χειρουργείο

Στην «ημερήσια διάταξη» βρίσκονται δυστυχώς για ακόμη ένα καλοκαίρι τα τροχαία ατυχήματα και το Νοσοκομείο Ζακύνθου καλείται να αντιμετωπίσει δεκάδες τραυματίες που προσφεύγουν στα Επείγοντα για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται ακόμη και η διακομιδή τους εκτός Ζακύνθου. Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλο μέρος των περιστατικών αυτών μπορεί να μην οδηγηθεί καν στο Νοσοκομείο, αφού αντιμετωπίζονται από ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές.

Την «πρωτοκαθεδρία» στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο πάντως, φαίνεται να διατηρούν και φέτος τα οχήματα – γουρούνες, παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν εδώ και 2 χρόνια για συγκεκριμένες κατηγορίες κυβισμού των συγκεκριμένων οχημάτων.

Θυμίζουμε πως εδώ και δύο χρόνια απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων κυβισμού από 50 μέχρι 125 κυβικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Τροχαίας Ζακύνθου, οι περισσότερες παραβάσεις σε σχέση με αυτού του είδους τα οχήματα αφορούν την έλλειψη κράνους και την επικίνδυνη οδήγηση, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί να κινούνται στο οδικό δίκτυο του νησιού «γουρούνες» κυβισμού από 50 μέχρι 125 κυβικά.

Σε εκκρεμότητα η Υπουργική Απόφαση

Πριν από περίπου ένα χρόνο το Υπουργείο Μεταφορών με τροπολογία στο νομοσχέδιο του «Κλεισθένη» μετέθετε την πλήρη ευθύνη για την κυκλοφορία των οχημάτων έως 125 κυβικών στα Δημοτικά Συμβούλια.

Συγκεκριμένα όριζε ότι: «Με απόφαση του αρμόδιου δημοτικού συμβουλίου καθορίζεται η κυκλοφοριακή ικανότητα και βατότητα του ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου, το οποίο θα χρησιμοποιούν οι ελαφριές και βαριές τετράτροχες μοτοσικλέτες, που είναι εξοπλισμένες με κινητήρα εσωτερικής καύσης με κυλινδρισμό έως 125 κυβικά εκατοστά και προσδιορίζεται ο ανώτατος αριθμός των παραπάνω οχημάτων, που μπορούν να κυκλοφορούν. Οι αποφάσεις αυτές επανεξετάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα που ορίζονται από τους οικείους Δήμους και πάντως δεν μπορούν να είναι μικρότερα των πέντε (5) ετών».

Η θητεία του σημερινού δημοτικού συμβουλίου ολοκληρώνεται χωρίς να υπάρχει καμία σχετική απόφαση, ενώ καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζει το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών που θα καθόριζε τα κριτήρια καθορισμού της κυκλοφοριακής ικανότητας και βατότητας του ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου και το ειδικότερο περιεχόμενο της αίτησης έγκρισης κυκλοφορίας των συγκεκριμένων οχημάτων καθώς τα αναγκαία δικαιολογητικά της.

Χωρίς ακτινοσκοπικό μηχάνημα παραμένει η Χειρουργική Κλινική

Την ώρα που τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα, παραμένουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στην περίπτωση της ορθοπεδικής κλινικής που καλείται να διαχειριστεί πολλά από τα τροχαία ατυχήματα, το ακτινοσκοπικό μηχάνημα παραμένει εκτός λειτουργίας.

Το θέμα έχει αναδειχθεί εδώ και πολλούς μήνες από το Σύλλογο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και ακόμη δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την προμήθεια νέου μηχανήματος. Πολλά από τα περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν εδώ, δυστυχώς διακομίζονται σε Νοσοκομεία της Πάτρας

Από τον Μάρτη δεν έχει συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου

Από τον περασμένο Μάρτη δεν έχει συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου και οι λόγοι έχουν να κάνουν με την εκπροσώπηση της ΕΝΙΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες αν και μετά την πειθαρχική δίωξη του κ. Καψαμπέλη έπρεπε να ακολουθήσει ένα διάστημα 4 μηνών για την αντικατάστασή του, οι εκλογές για την εκπροσώπηση των γιατρών πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα . Ως εκπρόσωπος της ΕΝΙΖ στο διοικητικό συμβούλιο εξελέγη ο κ. Παναγόπουλος που σήμερα δεν υπηρετεί στο Νοσοκομείο.

Το επόμενο διάστημα το ζήτημα αυτό θα πρέπει να διευθετηθεί ώστε να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο χωρίς προβλήματα. Σημειώνεται πάντως πως η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που θα έπρεπε να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες βρίσκεται υπό παραίτηση.

Υπό παραίτηση, θυμίζουμε βρίσκεται εδώ και μήνες και το Επιστημονικό Συμβούλιο, καθώς μετά την μαζική παραίτηση των μελών του, ως μέτρο αντίδρασης στην δίωξη του κ. Καψαμπέλη. Ο Διευθυντής της Χειρουργικής έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του αλλά οι εκκρεμότητες παραμένουν.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

*Η φωτογραφία είναι αρχείου…πηγή:www.verena.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *