Ζάκυνθος

Τρείς ώρες περίμενε μάταια βοήθεια ο Αγγλος αλεξιπτωτιστής πριν πέσει στο κενό!

Την οργή και τον θυμό δεκάδων κατοίκων της ορεινής ζώνης συναντήσαμε στις συζητήσεις που είχαμε από το Σάββατο το μεσημέρι έως και την Κυριακή χθες, για το γεγονός ότι παρά την πολύωρη παραμονή του Αγγλου αλεξιπτωτιστή πάνω σε ένα βράχο δεν κατόρθωσαν οι αρμόδιες αρχές της Πυροσβεστικής να τον σώσουν.

Ούτως ή άλλως η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ήττα για το σώμα που στο παρελθόν τουλάχιστον δεν μας είχε συνηθίσει ούτε σε ολιγωρία, ούτε σε αδράνεια.

Ομως σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζονται όλες οι παράμετροι του προβλήματος και να μην εξάγουμε εύκολα και αβασάνιστα συμεπράσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία που λάβαμε από το περιβάλλον όπου διέμενε ο Αγγλος αεροπτεριστής GEIK ARTHUR SIMKINS, η πτώση του με το αλεξίπτωτο έγινε στις 4.30 μ.μ. λεπτά της Παρασκευής. Είναι η ώρα που μίλησε με τη γυναίκα του τηλεφωνικά αφού αυτή, έγκυος ως ήταν, διέμενε στο ξενοδοχείο.

Στις 4.32 μ.μ. τηλεφωνεί ξάνα στη γυναίκα του και την ενημερώνει ότι άνοιξε το αλεξίπτωτο αλλά κατά την πτώση σκάλωσε σε ένα βράχο στην απόκρημνη πλαγιά και κρέμεται πλέον από εκεί. Ακόμα την ενημέρωσε ότι είχε χτυπήσει ελαφρά στο πόδι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που σκάλωσε ο άτυχος άνδρας στο βράχο είχε ήδη διανύσει τα 2/3 του ύψους και βρισκόταν γύρω στα εξήντα μέτρα πάνω από την ακτή. Η σύζυγός του ενημερώνει άμεσα τον αξιωματικό στο λιμενικό φυλάκιο Βολιμών που αναλαμβάνει πλέον να διαχειριστεί το πρόβλημα.

Από το Λιμεναρχείο ειδοποιείται η Πυροσβεστική η οποία καταφθάνει με ένα όχημα και άνδρες στην περιοχή γύρω στις 5.30 και αρχίζει να επεξεργάζεται σχέδιο για την διάσωση του άνδρα.

Στο μεταξύ ο άτυχος άνδρας συνεχίζει να συνομιλεί στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του ή να τις στέλνει γραπτά μηνύματα. Σε αυτά δείχνει να είναι ακόμα ευδιάθετος, ίσως για να μην ταράξει την ψυχολογία της έγκυου συζύγου του.

Σε κάποια άλλη συνομιλία φέρεται να λέει στη σύζυγό του πως ψάχνει να φορέσει την αντιηλιακή του κρέμα για να μην καεί από τον δυνατό ήλιο.

Παράλληλα σε συνομιλίες που είχε με άνδρες του Λιμεναρχείου και πλοικτήτες σκαφών ζητούσε να του ρίξουν σχοινιά για να δεθεί μόνο τους για να κατέβει έως κάτω την ακτή. Το δυσάρεστο ήταν πως σχοινιά δεν υπήρχαν και όταν αυτά τελικά εφτασαν στον κορυφή του βουνού οι άνδρες της Πυροσβεστικής δεν ήξεραν από που να τα δέσουν, δεδομένου ότι δεν έβρισκαν κάποιο ασφαλές σημείο.

Αργά το απόγευμα, όταν άρχισε να δυναμώνει ο άερας στην περιοχή εξέφρασε τηλεφωνικά στη γυναίκα του το φόβο του μην τυχόν και φουσκώσει ξανά το αλεξίπτωτο και τον παρασύρει από το βράχο που είχε σκαλώσει. Λίγη ώρα αργότερα στις 7.43 ο φόβος έγινε πραγματικότητα. Ο δυνατός αέρας φούσκωσε ένα μέρος του αλεξίπτωτου, το ξεσκάλωσε από το βράχο και έριξε τον άτυχο άνδρα με ταχύτητα μερικές δεκάδες μέτρα από την πλώρη του ναυαγισμένου πλοίου, πάνω στην παραλία. Οταν τον πλησίασαν ανέπνεε ακόμα. Τον έριξαν πάνω σε μια πετσέτα θαλάσσης και με τον έβαλαν σε ένα από τα καίκια της περιοχής. Τον αποβίβασαν στο Πόρτο Βρώμη κι από εκεί με αυτοκίνητο τον οδήγησαν στο Νοσοκομείο. Το ασθενοφόρο, που μάλλον ειδοποιήθηκε μετά την πτώση του άτυχου άνδρα, τους συνάντησε καθοδόν και παρέλαβαν νεκρό πια τον Αγγλο ανεμοπτεριστή.

Από τις 4.30 μ.μ. έως τις 7.43 μ.μ. δηλαδή 3 ώρες και δεκατρία λεπτά η επίσημη ελληνική πολιτεία δεν κατόρθωσε να σώσει ένα άνθρωπο που κρεμόταν στο κενό και δεν είχε άμεσα διαθέσιμο ούτε ένα ασθενοφόρο με ένα γιατρό.

Ολα τα άλλα περισσεύουν….

Η σύζυγός του σε τρομερά άσχημη ψυχολογική κατάσταση νοσηλεύθηκε τις επόμενες ώρες στην γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου μέχρι χθες το μεσημέρι οπότε αναχώρησε αεροπορικώς για το Λονδίνο. Το όνειρο των καλοκαιρινών διακοπών στη Ζάκυνθο και στο Ναυάγιο κατέληξε σε έναν πολύ οδυνηρό εφιάλτη που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *