Ελλάδα

Τρείς ψηφοφορίες και επτά κάλπες στη Βουλή για τη λίστα Lagard

Σε πρόταση τριπλής ψηφοφορίας με επτά συνολικά κάλπες κατέληξαν οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων με τον πρόεδρο της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Για την έγκριση της πρότασης ψηφίζει σήμερα Πέμπτη στις 10 το πρωί η Ολομέλεια της Βουλής. Στη συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι.

Τέσσερις κάλπες, όσες και τα πρόσωπα που παραπέμπονται ζητεί η αντιπολίτευση. Σε διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη προέβη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι αυτός ο τρόπος ψηφοφορίας που προτείνει η κυβερνητική πλειοψηφία ενέχει τον κίνδυνο της άρσης της μυστικότητας.

Οι διαδοχικές ψηφοφορίες θα γίνουν ως εξής: η πρώτη για την τρικομματική πρόταση με μια κάλπη για τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Αφού γίνει η καταμέτρηση και η ανακοίνωση του αποτελέσματος, θα γίνει η δεύτερη ψηφοφορία επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, με δυο κάλπες, δηλαδή για Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο. Αφού ανακοινωθεί και αυτό το αποτέλεσμα, θα γίνει η τρίτη ψηφοφορία επί της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων με την στήριξη της Χρυσής Αυγής με τέσσερις κάλπες, για Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *