Ζάκυνθος

Τρείς κάλπες σε Πόλη, Παντοκράτορα και Καταστάρι θα στήσει το ΠΑΣΟΚ

Τρεις κάλπες, στην Πόλη, στον Παντοκράτορα και στο Καταστάρι, θα στηθούν στη Ζάκυνθο για την ανάδειξη του νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, δίνοντας τη δυνατότητα σε μέλη και φίλους του κόμματος από το νησί μας είτε να στηρίξουν την μοναδική υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, είτε να ψηφίσουν λευκό.

Σύμφωνα με όσα είναι ήδη γνωστά, η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο οι κάλπες θα στηθούν στα ΚΕΠ του Παντοκράτορα και του Κατασταρίου, ενώ στην Πόλη η κάλπη θα στηθεί στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου.

Αμέσως μόλις ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Διονύσης Κορφιάτης επιστρέψει από την Αθήνα όπου βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες, θα ξεκινήσει η διαδικασία για την συγκρότηση των Εφορευτικών Επιτροπών Κάλπης. Στη Ζάκυνθο, θα πρέπει να οριστούν τρεις διαφορετικές επιτροπές, ανάλογα με τον αριθμό των καλπών που θα υπάρξουν, ενώ κάθε μια από τις Εφορευτικές Επιτροπές θα αριθμεί επτά μέλη. Τα ονόματα των προσώπων που θα στελεχώσουν τις Εφορευτικές Επιτροπές του κόμματος, θα πρέπει να κοινοποιηθούν στα κεντρικά του κόμματος το συντομότερο δυνατόν, αφού τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά.

Ο κ. Κορφιάτης μίλησε στον –Ε- για τις διαδικασίες που θα λάβουν χώρα και στη Ζάκυνθο για την ανάδειξη του νέου Προέδρου, ωστόσο δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την προσέλευση των φίλων και μελών του κόμματος που θα συμμετέχουν στις εκλογές. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συμμετοχή θα είναι μικρότερη, από αυτή που σημειώθηκε το 2007, όταν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αξίζει να θυμίσουμε πως σύμφωνα με που πληροφορίες που παραχώρησε στον –Ε- η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Σπάρτη Κωνσταντακοπούλου, το 2007 ψήφισαν για νέο Πρόεδρο του κόμματος περίπου 2.500 μέλη και φίλοι, στο σύνολο των 6.000 εγγεγραμμένων.

Ενώ τυπικά οι εγγραφές στο Μητρώο Μελών και φίλων του κόμματος έχει κλείσει από τις 5 Μαρτίου, την ημέρα της ψηφοφορίας θα ανοίξει και πάλι, έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν νέες εγγραφές.

Να σημειωθεί πως βάση την εγκύκλιο που ήδη έχει δημοσιευτεί από το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη, η εγγραφή νέων Μελών και Φίλων γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης εγγραφής επί της οποίας θα αποτυπώνεται η φράση: «Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Καταστατικού τα Μέλη και οι Φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δε συμμετέχουν σε άλλο πολιτικό κόμμα και αποδέχονται τις αρχές και τους στόχους του Κινήματος».

Επιπλέον, στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ μπορούν να λάβουν μέρος Έλληνες πολίτες με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο τους, οι πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ με το διαβατήριό τους και μετανάστες με την άδεια παραμονής τους, ενώ όλοι οι ψηφοφόροι προκειμένου να ψηφίσουν στην εκλογή της 18ης Μαρτίου, θα καταβάλλουν το ποσό των 2 ευρώ σε καθορισμένο μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής.

«Περιμένουμε πολύ μικρότερη συμμετοχή σε σχέση με το 2007, με δεδομένο μάλιστα ότι υπάρχει μόνο μια υποψηφιότητα» ανέφερε ο κ. Κορφιάτης, συμπληρώνοντας πως στην σημερινή συγκυρία, το να απευθύνεται το κόμμα στη βάση του έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.

Τα μειονεκτήματα, σύμφωνα με τον ίδιο έχουν να κάνουν με το κόστος αυτής της διαδικασίας, αλλά κυρίως με τον φόβο των χαμηλών ποσοστών στην προσέλευση. Ως πλεονέκτημα όμως χαρακτήρισε το γεγονός ότι νέος κόσμος θα ενεργοποιηθεί.

«Οι συγκεκριμένες διαδικασίες πρέπει να γίνουν αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα συζήτηση πάνω στις θέσεις μας. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε με τις πρακτικές που ακολουθούσαμε μέχρι σήμερα! Απαιτούνται δημοκρατικές διαδικασίες και μεγαλύτερη συμμετοχή από τη βάση του κόμματος. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τις θέσεις μας αλλά και να ανανεωθεί το πολιτικό προσωπικό» τόνισε ο κ. Κορφιάτης, υπογραμμίζοντας πως η διαδικασία της Κυριακής πρέπει να γίνει αφετηρία για νέο ξεκίνημα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *