Ζάκυνθος

Τραπεζοκαθίσματα έκλεισαν ολόκληρα στενά, καταγγέλλει ο Αντιδήμαρχος

Η άσχημη εικόνα με την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα, δυστυχώς επαναλήφθηκε και το φετινό Πάσχα στην Πόλη της Ζακύνθου, παρά τις εξαγγελίες που κατά καιρούς έγιναν από τη δημοτική αρχή, αλλά και το γεγονός ότι πρόσφατα ψηφίστηκε κανονιστική ειδικά για την πλατεία Αγίου Μάρκου, η οποία μάλιστα περιόριζε τον χώρο όπου τα καταστήματα μπορούσαν να τοποθετήσουν τραπεζάκια!

Η κατάσταση αυτή ευνοήθηκε ιδιαίτερα από την αυξημένη κίνηση την περίοδο των πασχαλινών γιορτών και την ευκαιρία  που δόθηκε σε πολλές επιχειρήσεις της Πόλης, να έχουν κέρδη, μετά από μια μακρά περίοδο αναδουλειάς!

Παρόλα αυτά, η εικόνα των τραπεζοκαθισμάτων που είχαν αποκλείσει ακόμη και ολόκληρους δρόμους, μόνο καλό δεν έκανε στο νησί μας, ενώ η δημοτική αρχή, που σημειωτέον είχε εξασφαλίσει τη «δέσμευση» από την πλευρά των επιχειρηματιών για τήρηση της Κανονιστικής, προανήγγειλε αυστηρές κυρώσεις. Μάλιστα, δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 13 Μάη στους επιχειρηματίες που οφείλουν χρήματα στο Δήμο να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, πριν ξεκινήσουν πιο εντατικοί έλεγχοι.

Στην άσχημη κατάσταση που δημιουργήθηκε την περίοδο των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Άκης Λαδικός, ο οποίος έκανε λόγο για μη τήρηση των συμφωνηθέντων από την πλευρά των επιχειρηματιών και έκανε γνωστό πως οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία έχουν ήδη ξεκινήσει!

«Παρά την σύσκεψη που προηγήθηκε οι επιχειρηματίες δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις που έκαναν  ούτε τις οδηγίες που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή ως προς τα τραπεζοκαθίσματα. Έγιναν εξόφθαλμα πράγματα, όπως η περίπτωση ενός  καταστήματος  που είχε καταλάβει όλο το διάζωμα της οδού Ρεμοντίνη! Σε άλλες περιπτώσεις, καταστηματάρχες είχαν βγάλει επιπλέον σειρές τραπεζοκαθισμάτων, ενώ υπήρχε πρόβλημα και με την μουσική σε κάποια καταστήματα που ήταν πολύ δυνατά. Πλέον δε θα δείξουμε ανοχή και θα ακολουθήσουν έλεγχοι και αυτοψίες από τη Δημοτική Αστυνομία. Οι επαγγελματίες έχουν τον χώρο τους, αλλά οι πλατείες είναι κοινόχρηστοι χώροι και θα πρέπει να τις χαίρονται όλοι!» τόνισε ο κ. Λαδικός, θυμίζοντας πως τα όσα συμφωνήθηκαν όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αλλά υπήρξαν και περιπτώσεις που ολόκληρα στενάκια έκλεισαν και  τραπεζοκαθίσματα έμειναν παρατημένα σε κάποια σημεία.

«Η εικόνα της Πόλης που θέλουμε να δώσουμε, δεν ταιριάζει με αυτή που δώσαμε! Η καλή εμπειρία των επισκεπτών μας και ο επαγγελματισμός από τους επιχειρηματίες, είναι η καλύτερη δυνατή διαφήμιση» σχολίασε ο κ. Λαδικός, ο οποίος ανέφερε πως όλοι οι επαγγελματίες είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο και δεν πρέπει να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *