Ζάκυνθος

Το 25% των επιχειρήσεων θα κλείσουν φέτος λόγω βαριάς φορολογίας

Τις θέσεις του κόμματός του σε βασικούς τομείς ανέλυσε το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου ο Νίκος Σκορίνης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστής της ΓΣΕΒΕΕ.

Στην αίθουσα παρευρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι συλλογικών φορέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κασιμάτης κλπ.
Μετά την ομιλία του κ. Σκορίνη ακολούθησε διάλογος με τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση.

Ο κ. Νίκος Σκορίνης αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα, μίλησε για τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για το μοντέλο του τουρισμού και την πορεία του αγροτικού τομέα. Έκανε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, ζήτησε από το λαό να είναι ενεργός και εξέφρασε την εκτίμηση πως το ¼ των επιχειρήσεων θα κλείσουν φέτος λόγω της βαριάς φορολογίας.

Για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας τις περασμένες δεκαετίες ο κ. Σκορίνης είπε ότι δεν θέλει να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το μοντέλο που υπήρχε υπερκατανάλωση και ζήτηση με δανεικό και πλαστικό χρήμα.
«Προσπαθούν να εμφανίσουν ως παροχολογία ότι λέει ο Πρόεδρός μας. Όμως η χώρα βρίσκεται σε τέλμα κι εμείς δεν θέλουμε να χάσει ο λαός την τελευταία ελπίδα που έχει προς εμάς για να ξεφύγει από την ανθρωπιστική κρίση. Η ζήτηση σε ορισμένους κλάδους έχει πέσει κάτω από το 70% και οι ξένοι δεν έρχονται για επενδύσεις στην Ελλάδα. Ότι κινείται στη χώρα μας είναι εισαγόμενο, από τα αγροτοκτηνοτροφικά μέχρι την τελευταία βίδα» είπε ο κ. Σκορίνης και συμπλήρωσε πως πρέπει να ανασυγκροτήσουμε την παραγωγική μας βάση, να ενσωματώσουμε νέες τεχνολογίες και να δημιουργήσουμε μικρές οικονομίες κλίμακας. Επίσης αναφέρθηκε στο άθλιο, γραφειοκρατικό πελατειακό σύστημα του δημοσίου που δεν παρήγαγε, στο “γρηγορόσημο” που είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε και στον υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανέργων.

«Πάμε να γίνουμε υποσαχάρια Αφρική. Για να έχουμε καλούς μισθούς, συντάξεις και νοσοκομεία πρέπει να παράγουμε, αλλά αυτό δεν θα το κάνει ο Μπόμπολας. Σήμερα στη χώρα μας  έχουμε μικρές επιχειρήσεις πρόωρου τοκετού και άμεσου θανάτου. Τα νέα παιδιά έχουν απογοητευτεί και οι επιστήμονες φεύγουν στο εξωτερικό» ανέφερε ο κ. Σκορίνης.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση είπε ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και συμπλήρωσε ότι θα ετοιμαστούν περιφερειακά προγράμματα ανάπτυξης.

Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *