Κοινωνία

Το 2ο Πράσινο Γαστρονομικό Φεστιβάλ με θέμα “Vegan και Vegeterian”

Το πρώτο μεγάλο βήμα συνεργασίας προς την κατεύθυνση της σύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό έγινε στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ζακύνθου, στο Farmers Market Zante με θέμα την υγιεινή διατροφή με έμφαση στα πιάτα vegan και vegetarian, συμμετείχαν οι καλύτεροι σεφ της Ελλάδας όπου παρουσίασαν χορτοφαγικές λιχουδιές εμπνευσμένες από τα τοπικά προϊόντα της Ζακύνθου.

Η ημερομηνία του φεστιβάλ ορίστηκε μέσα στον Ιούλιο για να φτάσουν στη λαϊκή αγορά επισκέπτες, τόσο από Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, με μεγάλη συμμετοχή επιχειρήσεων (εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ.) και το κάλεσμα να είναι ανοιχτό για όλους.

Το φεστιβάλ ονομάζεται και πράσινο επειδή σκοπός των διοργανωτών είναι οι επισκέπτες να γευτούν τοπικά προϊόντα, να ψωνίσουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά και παράλληλα να τονιστεί η αξία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Zante Hospitality Group, με τα ξενοδοχεία “Zante Park” και “Galaxy” της κ. Χριστίνας Τετράδη, που ανέλαβε τα έξοδα προβολής και διαφήμισης του φεστιβάλ, ενώ πρόσφερε και τις οικολογικές επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες που μοιράστηκαν στους επισκέπτες.

Στην ομιλία της η κ. Τετράδη, που πρωτοστατεί στην προσπάθεια σύνδεσης του τοπικού πρωτογενούς τομέα με τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ζακύνθου, ανέφερε τα εξής:

«Πρέπει να υπάρξει στρατηγικό σχέδιο προβολής της γαστρονομίας της Ζακύνθου σε βάθος 20ετίας. Στόχος το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ζακύνθου να γίνει θεσμός.

Το μεγάλο στοίχημα και στόχος μας πρέπει να είναι η συνέργεια του πρωτογενούς με τον τουριστικό τομέα. Τα προϊόντα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Ζακύνθου να βρίσκονται στο τραπέζι κάθε ξενοδοχείου και κάθε τουριστικής επιχείρησης. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την πλούσια παραγωγή μας και να δημιουργήσουμε τοπικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης .

Η Λαϊκή Αγορά της Ζακύνθου, έχει κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για την προβολή των προϊόντων των ζακυνθινών παραγωγών και έχει πετύχει πολλά, φτιάχνοντας τη δική της ομάδα με την επωνυμία “Farmers Market Zante”.

Συγχαρητήρια στο Βασίλη Φλάμπουρα για τη δημιουργία του Farmers Market Zante που προβάλει τα τοπικά προϊόντα και τη Ζάκυνθο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *