Ζάκυνθος

Το όνομα του Διονύση Μυλωνά θα δοθεί στο Ωδείο Αγγερικού

Ομόφωνη ήταν η απόφαση που πήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων σχετικά με την ονοματοδοσία του κτιρίου πολλαπλών χρήσεων του Αγίου Κηρύκου.
Σε κλίμα συγκίνησης και με βαριά ακόμη την σκιά της απώλειας του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, τα μέλη του Περιφερειακού αποφάσισαν να δώσουν το όνομα του Διονύση Μυλωνά στο κτίριο, αποδίδοντας φόρο τιμής για την προσφορά του τόσο στην ολοκλήρωση του έργου όσο και γενικότερα για την πορεία του στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού.
Το παραπάνω ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στην Λευκάδα και στα οποία αναφέρθηκε μιλώντας στην εφημερίδα μας ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Μπάστας.
Ο ίδιος, επιχειρώντας μια πρώτη αποτίμηση του έργου που έχει γίνει στην ΠΙΝ από την 1η Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα, σημείωσε πως βασικός και πρωταρχικός στόχος είναι η χάραξη μιας συγκεκριμένης πολιτικής για τα επόμενα χρόνια.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της τουριστικής προβολής και γενικότερα της διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος καθώς στην τελευταία συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Π.Ι.Ν. αλλά και τις στρατηγικές επικοινωνίας και προβολής.
Την εισήγηση για το θέμα έκανε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος και ο κ. Μπάστας έκανε λόγο για μια πλήρη και αναλυτική παρουσίαση με στόχο να υπάρχει μια συγκεκριμένη τουριστική ταυτότητα στα ιόνια νησιά.
«Οι προτάσεις που έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης θα ληφθούν υπόψη ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην διαφήμιση μέσω διαδικτύου και στις μεγάλες εκθέσεις που θα γίνουν στο Εξωτερικό το επόμενο διάστημα» δήλωσε μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας πως πριν εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και κοστολογημένες δράσεις.
«Κοινή διαπίστωση ήταν πως ένα τέτοιο σχέδιο πρώτη φορά παρουσιάζεται στο Πε-ριφερειακό Συμβούλιο. Αν δεν κοστολογήσουμε το σχέδιο και τις δράσεις, πως θα ασκήσουμε την πολιτική;» ανέφερε ο κ. Μπάστας.
Κατά του σχεδίου ψήφισε ο Γ. Κορφιάτης από τη ΛΑΣΥ, λόγω διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης και λευκό η παράταξη του Σπ. Σπύρου.
Κατά πλειοψηφία επίσης ψηφίστηκε και η μερική τροποποίηση του Οργανισμού, θέμα για το οποίο θυμίζουμε πως είχαν διατυπωθεί κάποιες ενστάσεις από τους Συλλόγους Εργαζομένων.
Ο κ. Μπάστας, σχολίασε πως στην τελική πρόταση, ελήφθησαν υπόψη οι παρατηρήσεις που έγιναν από τους Συλλόγους, με γνώμονα την αξιοποίηση όλων των στελεχών της ΠΙΝ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Να σημειωθεί τέλος πως μεταξύ άλλων αναβλήθηκε το θέμα, που ήταν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη και αφορούσε την ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα μιας διευρυμένης κοινωνικής δράσης με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΙΝ στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν επίσης:
Η θέσπιση παγίων επιδομάτων καθαριότητας για το έτος 2015, ομόφωνα
• Η συγκρότηση της Επιτροπής της παρ. 4 του άρθρου 13 του Π.Δ. 242/1996 για την εκμίσθωση ακινήτων για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ομόφωνα
• Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Ιονίου Πανεπιστημίου για τη χρηματοδότηση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο “Τεκμηρίωση Κτιριοδομίας Πόλης μετά τον 16ο αιώνα και Μεθοδολογίες Επεμβάσεων”, ομόφωνα
• Η απόφαση για ανέγερση αναμνηστικής στήλης προς τιμή των ηρώων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Π.Ε Κέρκυρας, ομόφωνα
• Η δυνατότητα να μεταφέρονται οι μαθητές με ιδιώτες μεταφορείς, τα μέσα των οποίων πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές (ζώνες ασφαλείας, ΚΤΕΟ, κ.λπ.), λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων δημόσιας χρήσης στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ομόφωνα

Θέματα προ ημερησίας διάταξης
Προ ημερησίας διάταξης εγκρίθηκαν:

• το πρόγραμμα δράσεων τουριστικής προβολής ΠΙΝ και περιφερειακών ενοτήτων 2015 για παροχή σύμφωνης γνώμης από τον ΕΟΤ, σύμφωνα με το άρθρο 46 του Ν. 4276/2014. Το πρόγραμμα αφορά τη συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, στο σχεδιασμό και στην έκδοση ειδικών εντύπων και οδηγιών τουριστικής προβολής, στη μεταφορά και διανομή φυλλαδίων στις εκθέσεις κ.ά
• η αναμόρφωση προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2014-12-20 για την προμήθεια εξοπλισμού, βοηθημάτων για τους νεφροπαθείς.
• Ο ορισμός εκπροσώπου της ΠΙΝ στη γενική συνέλευση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης Απόπλους».
Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *