Ζάκυνθος

Το φτωχότερο Πάσχα των τελευταίων δεκαετιών

Το Πάσχα του 2012 θα το θυμόμαστε στη Ζάκυνθο ως αυτό με τη μικρότερη συμμετοχή κόσμου των τελευταίων δεκαετιών αφού η οικονομική κρίση και οι απεργίες της Μ. Εβδομάδας λειτούργησαν αποτρεπτικά και δεν άφησαν τον κόσμο να ταξιδέψει και να δαπανήσει χρήματα.

Τα στοιχεία φάνηκαν από την αρχή της Μ. Εβδομάδας καθώς η διήμερη απεργία των εργαζομένων στα πλοία οδήγησε πολύ κόσμο να ακυρώσει ότι είχε προγραμματίσει.

Πολλά ήταν τα ξενοδοχεία που δεν άνοιξαν τις ημέρες του Πάσχα ενώ εμφανής ήταν και ο μικρός αριθμός των τουριστικών λεωφορείων που είδαμε αυτές τις ημέρες στο νησί μας.

Ενδεικτική ήταν η εικόνα της Μ. Παρασκευής αφού μετά τη λιτάνευση του Εσταυρωμένου είδαμε στην πλατεία Σολωμού πολύ λίγο κόσμο αναλογικά με ότι είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Η τελετή με τον Μητροπολίτη που ευλόγησε τους πιστούς με το Σταυρό μπορεί να ήταν ίδια αλλά η συμμετοχή του κόσμου ήταν ασύγκριτα διαφορετική αφού πίσω από τις σιδερένιες μπάρες υπήρχε ελάχιστος κόσμος.

Την ίδια εικόνα έδειξαν τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου αλλά και του ΚΤΕΛ. 6.500 λιγότεροι επισκέπτες ήλθαν με τα πλοία της γραμμής ενώ μείωση που φθάνει το 25% κατέγραψε το ΚΤΕΛ.

 

Το ΚΤΕΛ

Αναλυτικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΤΕΛ δείχνουν ότι στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας οι μετακινήσει του κόσμου περιορίστηκαν αρκετά.

Την ίδια εικόνα μας μετέφερε με δηλώσεις του και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλίας Μαλλιάς ο οποίος έκανε γνωστό πως πολλοί προτίμησαν το ΚΤΕΛ για να μειώσουν τα έξοδα της μετακίνησης του ΙΧ.

Από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι το Μ. Σαββάτο μετακινήθηκαν με το ΚΤΕΛ από την Αθήνα 1427 άτομα ενώ το ίδιο διάστημα του 2011 είχαν μετακινηθεί 1805 άτομα.

Από την Πάτρα μετακινήθηκαν 594 επιβάτες ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011 είχαν μετακινηθεί 787 άτομα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *