Ζάκυνθος

Το ΤΑΙΠΕΔ συναινεί στη νέα γέφυρα Αγίου Χαραλάμπη

Θετική απάντηση στο χρόνιο πλέον αίτημα για παραχώρηση έκτασης στην περιοχή της μαρίνας, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την κατασκευή νέας γέφυρας στον Άγιο Χαραλάμπη έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ στην Περιφέρεια, επισημαίνοντας όμως πως η παραχώρηση πρέπει να γίνει από το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού και υπό την προϋπόθεση πως οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, δε θα βλάψουν την αξιοποίηση του τουριστικού λιμένα, που προωθεί το Ταμείο. Παράλληλα, επισημαίνεται η ανάγκη δημιουργίας, με την συμβολή και της Περιφέρειας, ενός θετικού κλίματος για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η επιστολή του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Τζίμη Αθανασόπουλου, με ημερομηνία αποστολής την 7η Φεβρουαρίου, παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή από τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά, στους εκπροσώπους του Αργασίου, που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του. Επρόκειτο για εκπροσώπους συλλόγων φορέων και επιχειρηματιών της περιοχής, που θέλησαν συγκεκριμένες απαντήσεις για την άμεση αποκατάσταση της εικόνας στη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη αλλά και την οριστική λύση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στην περιοχή.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ενώ η απάντηση εστάλη στις 7 Φεβρουαρίου  του 2013, το αίτημα για την παραχώρηση τμήματος της χερσαίας ζώνης είχε σταλεί από την Περιφέρεια στις 19 Οκτωβρίου του 2012.

 

«Να μην κλείσει η γέφυρα μέσα στο καλοκαίρι»

Οι εκπρόσωποι του Αργασίου, μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανδρέας Κοτσώνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων Χρήστος Ξένος, μαζί με την ταμία Βίκυ Βίτσου, ο Πρόεδρος του  Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσης Κάνδηλας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Διονύσης Κακολύρης, ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη άμεσες παρεμβάσεις στη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη, η οποία σήμερα παρουσιάζει μια απαράδεκτη εικόνα!

Πιο συγκεκριμένα, ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση των τσιμεντόλιθων αλλά και μια παρέμβαση αριστερά και δεξιά της γέφυρας, ώστε να εξυπηρετούνται και οι πεζοί. Οι παρεμβάσεις αυτές, θα πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *