Ζάκυνθος

Το Σ.Ε.Δ.Δ ερευνά καταγγελίες για Αλλοδαπούς στον τ. Δήμο Αρκαδίων

Με τις καταγγελίες που αφορούν την λειτουργία  του  Γραφείου Αλλοδαπών του τέως Δήμου Αρκαδίων ασχολείται το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στον –Ε- και το θέμα φαίνεται πως τέθηκε από το Πανελλαδικό συνδικαλιστικό όργανο των δημοτικών υπαλλήλων προς τον Επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Λέανδρο Ρακιντζή, πριν από αρκετούς μήνες.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Θ. Μπαλασόπουλος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ πραγματοποίησαν εδώ και αρκετό διάστημα παράσταση στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ενημερώνοντάς τον για ζητήματα που αφορούσαν την λειτουργία του Γραφείου Αλλοδαπών και πιο συγκεκριμένα καταγγελίες που έγιναν από τον πρώην Προϊστάμενο της Υπηρεσίας στον νέο Δήμο και πλέον συνταξιούχο δημοτικό υπάλληλο Διον. Συνετό.

Θυμίζουμε πως οι καταγγελίες είχαν τεθεί και στον αρμόδιο Υπουργό μέσω ερώτησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ με το θέμα είχαν ασχοληθεί και συνδικαλιστικοί φορείς στη Ζάκυνθο, όπως ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, παρέχοντας στήριξη στον τ. δημοτικό υπάλληλο.

Μήνες μετά την ανάδειξη του θέματος αλλά και τις εξαγγελίες του Δημάρχου για διενέργεια ΕΔΕ, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά και το αποτέλεσμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πληροφορίες θέλουν, το Σώμα Επιθεωρητών να «αναμοχλεύει» το θέμα αν και από τον ίδιο τον κ.Ρακιντζή έγινε γνωστό πως δεν υπάρχουν νέες καταγγελίες από τη Ζάκυνθο.
Θυμίζουμε πως ο τ. Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών Δ. Συνετός είχε καταγγείλει σωρεία παραλείψεων και εκκρεμοτήτων σε άδειες που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία του Δήμου Αρκαδίων, όπως για παράδειγμα άδειες που εκδόθηκαν, χωρίς να υπάρχουν σχετικοί φάκελοι.

Να σημειωθεί τέλος πως πριν από περίπου ένα χρόνο, ο κ. Συνετός είχε ζητήσει από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να ενημερωθούν για το θέμα οι δημοτικοί σύμβουλοι, κάτι όμως που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *