Ελλάδα

Το σχέδιο Αθηνά: 94 λιγότερα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε λιγότερες πόλεις

94 λιγότερα τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα περιλαμβάνει το μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς η συγκεκριμένη μείωση προβλέπεται στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ για την αναδιάταξη του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας, που ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Ταυτόχρονα, με το σχέδιο περιορίζονται κατά 12 οι πόλεις στις οποίες λειτουργούν πανεπιστημιακά τμήματα και τμήματα των ΤΕΙ, δηλαδή από 63 γίνονται 51.

Οι 12 πόλεις είναι Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος, Αίγιο, Αμαλιάδα, Λευκάδα Αργοστόλι, Ναύπακτος, Λιβαδειά, Μουδανιά, Βέροια, Έδεσσα και Νάουσα.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ομόσπονδου Πανεπιστημίου με την επωνυμία Αδαμάντιος Κοραής στην Αθήνα στο οποίο εντάσσονται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πάντειο, το Γεωπονικό, το Χαροκόπειο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τμήματα του πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας απορροφώνται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ένα από το Πάντειο. Επίσης συγχωνεύονται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δυτικής Μακεδονιας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονιας και το Αριστοτέλειο.

Ακόμη το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ομόσπονδου ΤΕΙ, στο οποίο θα υπάγονται τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τα ΤΕΙ Χαλκίδας και Λαμίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *