Ζάκυνθος

Το πόρισμα των μηχανικών θα “κρίνει” την τύχη του κτιρίου

Το πόρισμα του ελέγχου  που έγινε από το κλιμάκιο των μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου αναμένεται πριν  ο Δήμος Ζακυνθίων αποφασίσει τις επόμενες ενέργειες που θα κάνει για την επισκευή και την αποκατάσταση του, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει μελλοντικά για την στέγαση των υπηρεσιών του αλλά για την φιλοξενία των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε συγκαλέσει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για το θέμα του κτηρίου και στην πρόσκληση που έγινε προς τη δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας αλλά και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου. Στο κάλεσμα ακόμη ανταποκρίθηκαν ακόμη εκπρόσωποι από τους ενοικιαστές αλλά και τους συνιδιοκτήτες του κτηρίου.

Αναφερόμενος στην προχθεσινή συνάντηση, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τάκης Στρούζας σημείωσε πως η θέση που εκφράστηκε από τη διοίκηση του φορέα  είναι συγκεκριμένη και έχει να κάνει με την επιστροφή του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων του στο κτήριο.

«Εμείς επισημάναμε την καθυστέρηση που υπάρχει από το 1998 μέχρι σήμερα στο να βρεθεί λύση και καταθέσαμε το έγγραφο της Πολεοδομίας που έβαζε ζήτημα για την στατικότητα του κτηρίου και ήταν και ο λόγος για τον οποίο μεταφερθήκαμε σε άλλο χώρο. Ο Δήμος αναμένει την αυτοψία των μηχανικών για να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα με την στατικότητα και τι είδους παρεμβάσεις χρειάζεται να γίνουν. Εμείς επιμένουμε πως το κτήριο είναι ο φυσικός χώρος των εργαζομένων του νησιού και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο τους» τόνισε ο κ. Στρούζας, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά πως το κτήριο θα συμβάλει και στην ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων από το Εργατικό Κέντρο, όπως πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
Αναφορά από τον κ. Στρούζα, έγινε και στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή από το ΠΑΜΕ και στη Ζάκυνθο, για τον προϋπολογισμό αλλά και το ασφαλιστικό σύστημα.

«Το ασφαλιστικό σύστημα δέχεται ένα νέο χτύπημα και οι νέες γενιές κινδυνεύουν να μην πάρουν σύνταξη! Εμείς θεωρούμε πως το ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου και μια πρώτη απάντηση δόθηκε με τα πανελλαδικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Απαιτούνται όμως το επόμενο διάστημα πιο μαζικοί αγώνες» τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *