Ζάκυνθος

Το πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση στο Μουσικό

Το πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση που έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην αίθουσα του Μουσικού σχολείου με την παρουσία φίλων και μελών  του κόμματος που είχαν τη δυνατότητα διαλόγου και τοποθετήσεων αλλά και ερωτήσεων στους ομιλητές.

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε ο Γιάννης Μηλιός που είναι υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική ενώ ο ιστορικός Δημήτρης Ανβανιτάκης αναφέρθηκε στο φαινόμενο ανόδου του φασισμού.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αντώνης Κασσιμάτης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να απαντήσει στα ερωτήματα της κρίσης μέσω του προγράμματος και της διακήρυξης του. Αναφέρθηκε στα ακραία φαινόμενα του ναζισμού που εμφανίζονται τελευταία και προβληματίζουν για το πώς θα ανακοπούν και συμπλήρωσε ότι υπάρχει απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ για να μπει φραγμός στο ναζισμό.

Οι ομιλίες

Ακολούθως ο κ. Μηλιός πήρε το λόγο και περιέγραψε την ιστορικότητα των στιγμών που ζούμε αλλά και την προοπτική μέσω του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα. Είπε για την επιδείνωση της κατάστασης που φαίνεται πολύ καθαρά με τις επιπτώσεις της στους εργαζόμενους και συμπλήρωσε πως η κρίση των τραπεζών έγινε κρίση δημοσίου χρέους.

«Το ερώτημα είναι γιατί ακολουθήθηκαν αυτές οι πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ. Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ κ. Ρουμελιώτης είχε πει πως από την αρχή γνώριζαν πως δεν βγαίνει το πρόγραμμα. Άρα γιατί; Υπήρχαν άδηλοι  κρυφοί  στόχοι που έχουν αρχίσει να επιτυγχάνονται αλλά είναι καταστροφικοί για την κοινωνία και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα» είπε ο κ. Μηλιός και συνέχισε με αναφορές στις θέσεις του κόμματός του.

«Εμείς μιλάγαμε για τη γενιά των 700 ευρώ που έπρεπε να αλλάξει και τώρα αν κάποιος έχει αυτά τα χρήματα θεωρείται προνομιούχος επειδή δεν είναι άνεργος! Προσπαθούν να αλλάξουν τις ιστορικά κατοχυρωμένες συνθήκες  ζωής. Καταργούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο με το οποίο κάθε γενιά περνά καλύτερα από την προηγούμενη. Ξεκίνησαν το πρόγραμμα του λευκού κινέζου στην Ευρώπη, δηλαδή θα μας μετατρέψουν όπως οι κοινωνίες στην Ασία» ανέφερε ο κ. Μηλιός.

Για τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων του λαού ο κ. Μηλιός είπε ότι απονομιμοποιήθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου, η κυβέρνηση Παπαδήμου και τώρα πρέπει να απονομιμοποιηθεί και η τρικομματική κυβέρνηση. Για την σημερινή κατάσταση ο κ. Μηλιός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κόσμου και ήδη προχωρά σε συνελεύσεις  για να δημιουργηθεί ο νέος ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτά που επικέντρωσε ο κ. Μηλιός είναι η αλλαγή πολιτικής με κατάργηση του μνημονίου και η ανάταξη της οικονομίας, η ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης για να οδηγηθούμε σε αριστερή κυβέρνηση και η ριζική λύση στο πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της χώρας μας με αναστολή πληρωμής στους δανειστές μας μέχρι να αρχίσει να ανεβαίνει η οικονομία.

Ακολούθως ο κ. Δημήτρης Αρβανιτάκης μίλησε για την άνοδο της ακροδεξιάς και χαρακτήρισε το φαινόμενο ήττα του ανθρώπινου πολιτισμού. Περιέγραψε τη Χρυσή Αυγή ως τον πιο βίαιο καρπό του συστήματος που προκαλεί καθημερινά μίσος και όξυνση.

Αναρωτήθηκε αν έχουμε συνηθίσει τις μορφές των γερόντων που ζητιανεύουν ντροπιασμένοι στην Αθήνα και είπε ότι αυτά τα αδύναμα θύματα τα δημιούργησε ο καπιταλισμός που αργότερα θα στραφεί σε όλους μας

Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και σε ορισμένες περιπτώσεις σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο την πραγματικότητα ζητούσαν απαντήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *