Quantcast

Γνώμες

Το πολιτικό κλίμα και η δικαιοσύνη!

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα προκύπτουν ζητήματα που θα προκαλούν όξυνση και φανατισμό μεταξύ των κομμάτων αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να επηρεάζει τους απλούς πολίτες.

Ένα από τα μεγαλύτερη λάθη της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι επένδυσε στο φανατισμό και τη μισαλλοδοξία , αποδίδοντας ιδιαίτερα αρνητικούς χαρακτηρισμούς, όχι μόνο στους αντιπάλους της αλλά και σε όσους τους ακολουθούν πολιτικά.

Αποτέλεσμα αυτή της επιλογής είναι το πολιτικό κλίμα στη χώρα μας σήμερα να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο από δικαστικές έρευνες ή διώξεις που είναι αμφίβολο εάν θα τεκμηριώσουν στο τέλος αδικήματα και μέσω των οποίων επιχειρείται η αποκόμιση πολιτικού οφέλους ή η εξόντωση πολιτικών αντιπάλων.

Στη Δημοκρατία είναι βέβαιο ότι μπορούν να συμβούν πολλά. Ακόμα και σκάνδαλα για τα οποία μόνη υπεύθυνη να αποδώσει ευθύνες είναι η δικαιοσύνη και ουδείς άλλος. Όσο λοιπόν η δικαιοσύνη διαχειρίζεται τέτοιες υποθέσεις, όλοι οι άλλοι οφείλουν να τηρούν στάση αναμονής.

Θα ήταν πολύ καλύτερο για την κυβέρνηση να ανάλωνε το χρόνο της στη δημιουργία συνθηκών, ώστε να έχουμε επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, παρά να βιώνουμε τέσσερα χρόνια τώρα αντιδικίες γύρω από καταγγελόμενα σκάνδαλα για τα οποία η δικαιοσύνη θα αποφανθεί μετά από πάρα πολλά χρόνια τότε που ίσως και να μην τα θυμόμαστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *