Quantcast

Γνώμες

Το πιο σημαντικό πρόβλημα!

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που αντιμετωπίζει η χώρα, σύμφωνα με πρόσφατη σοβαρή δημοσκόπηση, είναι το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Όμως μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, έχουμε την υποψία ότι θα ανέβει κατακόρυφα το πρόβλημα των ελληνοτουρκικών διαφορών, αν δεν υπάρξει ταχεία διπλωματική εκτόνωση της κατάστασης που δημιουργήθηκε με τη συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης για εξαφάνιση των δικαιωμάτων των ελληνικών νησιών, στη μεταξύ τους ζώνη.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να υποκρίνεται πως δεν βλέπει την καταιγίδα που έρχεται ή να περιμένει πως κάποιοι σύμμαχοι θα συνετίσουν την Τουρκία.

Αυτή η προσδοκία έχει καταρρεύσει εδώ και πολλά χρόνια. Η Ελλάδα οφείλει να ενεργοποιήσει στο μέγιστο βαθμό την διπλωματική μηχανή και να δώσει σάρκα και οστά στις προσδιορισμένες εδώ και χρόνια συμμαχίες συμφερόντων στην περιοχή, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση που έχει ανάγκη από χρόνο αλλά πλέον καθίσταται περισσότερο από βέβαιο, ότι αυτό τον “απαραίτητο” χρόνο για να βελτιωθεί η οικονομία της χώρας, δεν πρόκειται να μας τον παραχωρήσει η ηγεσία της γειτονικής χώρας.

Αντίθετα θα εντείνει τις πιέσεις με στρατιωτικά, κυρίως μέσα για να οδηγήσει την χώρα μας σε οδυνηρούς συμβιβασμούς σε όλα τα επίπεδα.

Εξυπακούεται ότι αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις ανάλογες των προκλήσεων, όπως άλλωστε έχουν προταθεί από έμπειρους αναλυτές, πανεπιστημιακούς και διεθνολόγους, τότε θα αρχίσουμε να υποψιαζόμαστε πως …κάπου αλλού πάει αυτή η ιστορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *