Στην πανέμορφη παραλία Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας θα πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα στην παραλία του Ναυαγίου, με την εφαρμογή του μέτρου της ζωνοποίησης που καταρχήν υπέδειξε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας.
Η ζωνοποίηση έγινε στην παραλία ,μετά τους σεισμούς του Νοεμβρίου του 2015 που προκάλεσαν σοβαρές κατολισθήσεις στην ακτή και η εφαρμογή του μέτρου συνεχίζει να απασχολεί τα τοπικά Μ.Μ.Ε του πανέμορφου νησιού.
Σε ρεπορτάζ με τίτλο «Ενισχύεται η ζωνοποίηση Λέκκα στο Πόρτο Κατσίκι» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Λευκαδίτικα Νέα τον περασμένο Ιούνιο, διαβάζουμε πως παρά την αρχική σήμανση υπάρχουν λουόμενοι που δεν την λαμβάνουν υπόψη και συνεχίζουν να παραμένουν στα «επικίνδυνα σημεία» κάτω από τους βράχους, αναζητώντας σκιά.
Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Δήμος οδηγήθηκε στην λήψη επιπλέον μέτρων τοποθετώντας μεταλλικούς πασσάλους και σκοινιά, ώστε η οριοθέτηση να είναι πολύ πιο αυστηρή.