Ζάκυνθος

Το Πάσχα έδειξε τι θα επακολουθήσει το καλοκαίρι

Οι αφίξεις των ημερών του Πάσχα δείχνουν τι θα συμβεί το καλοκαίρι με τον εσωτερικό τουρισμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκανε μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων Γιάννης Ξένος.

«Αυτό που μας έμεινε είναι ο τουρισμός, η ανάπτυξη του τόπου μας στηρίζεται στον τουρισμό και την αγροτική οικονομία αλλά και τα δύο χτυπιούνται ανηλεώς! Ο τουρισμός δέχεται επιθέσεις και εσωτερική δυσφήμιση για την οποία φταίμε εμείς. Πέρυσι απεργούσαν τα ΤΑΞΙ, φέτος τα πληρώματα των πλοίων, αλλά αυτά στο τέλος τα πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι» εκτίμησε ο κ. Ξένος ο οποίος συμπλήρωσε «Φέτος το Πάσχα έμειναν  κλειστά ξενοδοχεία που παραδοσιακά άνοιγαν κάθε χρόνο. Υπήρξαν και ακυρώσεις που οφείλονται στην οικονομική κατάσταση και την έλλειψη χρημάτων. Αυτό είναι δείγμα για το τι θα επακολουθήσει το καλοκαίρι. Υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε εμείς από την πλευρά μας».

Δύο τομείς που χαρακτήρισε σημαντικούς ο κ. Ξένος είναι αφενός η παραδοσιακή φιλοξενία που πρέπει να επιδείξουν οι Ζακυνθινοί προς τους τουρίστες και αφετέρου η βοήθεια των αρχών μέσω πολιτικών που θα συνδράμουν τους επιχειρηματίες και θα είναι μακριά από την επιβολή συνεχών φόρων.

«Πρέπει οι επισκέπτες να περάσουν καλά και να δείξουμε τη φιλοξενία και την αγάπη μας. Αυτό θα βοηθήσει να μας διαφημίσουν στον τόπο τους και να προσελκύσουμε κι άλλο κόσμο» είπε ο Πρόεδρος.

Για τις αρχές ο κ. Ξένος είπε ότι «ειδικά η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να μην ακολουθεί  φορομπηχτικές τακτικές και να ρίξει βάρος στους επιχειρηματίες.  Οι τιμές που δίνουμε τα δωμάτια είναι εξευτελιστικές και να μην μας ζητούν συνέχεια να πληρώνουμε χαράτσια. Αυτό που κάνει ο Δήμος που μας έβαλε να πληρώνουμε τις βεράντες και τις πισίνες δεν στέκει στην κατάσταση που είμαστε και οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο!»

 

Οι πτήσεις από το Μιλάνο

Πολύ ενθουσιασμένος δήλωσε ο κ. Γιάννης Ξένος για τις πτήσεις που θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο με την Easyjet  από το Μιλάνο της Ιταλίας.

«Από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν πτήσεις από το Μιλάνο προς τη Ζάκυνθο που θα γίνονται δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Το Μιλάνο είναι κέντρο της Easyjet  και κόμβος εκκίνησης των πτήσεων. Έτσι εκτιμάμε ότι  θα έχουμε πελάτες από τη Γερμανία, από την Αυστρία και από αλλού» κατέληξε ο Πρόεδρος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *