Ζάκυνθος

Το οικόπεδο στον Κοιλιωμένο επέλεξε για τα Σφαγεία η Οικονομική Επιτροπή

Το πιο σημαντικό θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ήταν η αγορά του οικοπέδου για την ανέγερση των νέων Σφαγείων, καθώς ελήφθη απόφαση με την επιλογή ενός εκ των τεσσάρων προσφερομένων οικοπέδων. Εκείνο που τώρα πρέπει να προχωρήσει είναι οι διαδικασίες χρηματοδότησης για την ανέγερση του κτιρίου ώστε να πάρει τέλος η πολύχρονη ταλαιπωρία της τοπικής κοινωνίας, των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παναγιώτης Κολύρης για τα σφαγεία «είχε γίνει διαγωνισμός και η Επιτροπή Αξιολόγησης εξέτασε 4 οικόπεδα. Το ένα από αυτά αποκλείστηκε γιατί ήταν στο Μαχαιράδο. Το άλλο ήταν μεταξύ Αγαλά και Κοιλιωμένου, ένα ήταν στις Ορθωνιές και ένα στον Κοιλιωμένο. Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή, το χώρο κλπ., η Επιτροπή πρότεινε το οικόπεδο στον Κοιλιωμένο που ήταν πιο φθηνό και σε κατάλληλο χώρο, δηλαδή γίνεται αποδεκτό και δεν υπάρχουν προβλήματα με την τοπική κοινωνία. Επίσης δεν υπάρχουν προβλήματα με το Δασαρχείο. Η τιμή του είναι 30 χιλιάδες ευρώ. Είναι έξω από το χωριό Κοιλιωμένος στο δρόμο που πηγαίνει στον Αγ. Λέοντα, πριν από την Υπεράγαθο. Μελλοντικά εξετάζεται η δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή του Κοιλιωμένου. Αυτή είναι η βάση για να προχωρήσει το έργο των Σφαγείων και ελπίζω να πάμε σύντομα. Για τη χρηματοδότηση εξετάζουμε το πρόγραμμα “Αλ. Μπαλτατζής” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ή το περιφερειακό του ΕΣΠΑ».

Για το ίδιο θέμα ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Διονύσης Μήλεσης είπε ότι στην Οικονομική Επιτροπή χθες προχώρησε η έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού δημοπρασιών για την αγορά του οικοπέδου των Σφαγείων. «Ο Δήμος εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί να προχωρήσει το θέμα αυτό. Τελικά η Επιτροπή προέκρινε 3 από τα 4 οικόπεδα ενώ προχθές έγινε η δημοπρασία. Θεωρώ ότι κατά 95% έχει λυθεί το θέμα της αγοράς οικοπέδου για να γίνει η κατασκευή των νέων Σφαγείων. Πρέπει να είμαστε και μέσα στα χρονοδιαγράμματα της Περιφέρειας που είναι μέχρι τέλη Απρίλη για την αγορά του οικοπέδου και έτσι λύνεται ένα σοβαρό θέμα. Τώρα θα καθαρογραφεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, θα πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έγκριση και μετά θα καλέσουμε τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου για να υπογράψει τα συμβόλαια» ανέφερε ο κ. Μήλεσης.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *