Κοινωνία

Το λιμάνι περιμένει να δει την αποκατάστασή του!

Μια όμορφη μέρα ξημέρωσε το Σάββατο και όσοι περπάτησαν νωρίς το πρωί χάρηκαν τον ανοιξιάτικο καιρό και την ανθισμένη φύση.

Εμείς βρεθήκαμε για λίγη ώρα στο λιμάνι, στο “μπαστούνι του Αγίου” και συναντήσαμε μερικούς από τους πιο ωραίους και αυθόρμητους συμπολίτες μας.

Η κουβέντα πήγε στο ρημαγμένο από τους σεισμούς λιμενοβραχίωνα, στην απουσία επιδιορθωτικών παρεμβάσεων και στα αίτια που οδήγησαν την πιο σύγχρονη λιμενοκατασκευή της πόλης να υποστεί καθιζήσεις, όταν το παλιό “εγγλέζικο” λιμάνι του Πόρτου, ξεπέρασε κι αυτόν το σεισμό σχεδόν αλώβητο!

Ένας από αυτούς μας έδειξε την μικρή προβλήτα δίπλα από το Φάρο του “μπαστουνιού” που κι αυτή έχει “κοπεί” από το σεισμό. Αν είχαν βάλει λίγο παραπάνω σίδερο – μας είπε – αυτή η προβλήτα δεν θα “κοβόταν”.

Για να προσθέσει κάποιος άλλο δίπλα του:

“Άραγε όλη αυτοί οι υπουργοί, τεχνικοί και οι γραφειοκράτες που πέρασαν από το ρημαγμένο λιμάνι, έψαξαν να δουν αν ο σιδεροπλισμός της συγκεκριμένης προβλήτας είναι αυτός που προέβλεπε η μελέτη του έργου;”

Ερωτήματα απλά, από απλούς ανθρώπους του λαού που “δουλεύει” το μυαλό τους, που δεν πείθονται από “παράτες” και υποσχέσεις και που μονίμως αμφισβητούν κάθε εξουσία.

Έτσι όπως πρέπει να κάνουν όλοι οι νοήμονες πολίτες.

Φ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *