Κοινωνία

Το δράμα της ρύπανσης και των σκουπιδιών που πρέπει να αντιμετωπίσει ο νέος Δήμαρχος

Για τέταρτη χρονιά φέτος ο Πλάνος και το Τσιλιβή δεινοπαθεί από τα λύματα που δεν χωρούν στο αποχετευτικό σύστημα της περιοχής.

Μας στεναχωρεί ιδιαίτερα αυτή η εξέλιξη καθώς αποδεικνύει την αποτυχία όλων όσων εργάστηκαν στην κατεύθυνση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με ημίμετρα και “μπαγκατέλες” και αποδείχτηκε ότι δαπάνησαν χρήματα χωρίς αντίκρυσμα.

Από τότε ο -Ε-, που παρακολουθούσε την εξέλιξη του προβλήματος, είχε επισημάνει προς τις αρχές ότι η λύση βρίσκεται στην κατασκευή μια μονάδας βιολογικής επεξεργασίας στην περιοχή που θα συγκέντρωνε τα λύματα της βορειοανατολικής πλευράς της Ζακύνθου.

Με αυτό τον τρόπο θα είχαμε σωστή και δίχως προβλήματα ρύπανσης, λειτουργία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού στο αεροδρόμιο και επίσης σωστή επεξεργασία των αποβλήτων του Τσιλιβή δίχως προβλήματα ρύπανσης στους δρόμους και τις ακτές.

Δεν εισακουστήκαμε και τώρα πληρώνουν όλοι στο Τσιλιβή τις συνέπειες του προβλήματος.

Αυτοί που βεβαίως δεν φταίνε για τις εξελίξεις εκεί, είναι οι απλοί κάτοικοι και επαγγελματίες που πληρώνουν στο Δήμο για να τους …ρυπαίνει με τα απόβλητα που με λάθος τρόπο συγκεντρώνει μέσα από ημινόμιμα ή ημιπαράνομα δίκτυα.

Τώρα βέβαια η σκυτάλη έχει περάσει σε άλλα χέρια και ο κ. Αρετάκης είναι υποχρεωμένος πριν ακόμα αναλάβει να βρει λύση τόσο για τα απόβλητα όσο και για τα σκουπίδια. Είναι πολύ κακή η κληρονομιά που του αφήνουν.

Όμως από το Σεπτέμβρη πρέπει να παρουσιάσει τεχνικές λύσεις που να τις θέσει σε εφαρμογή με ανταποδοτικά οικονομικά μέσα.

Δυστυχώς για όλους μας δεν υπάρχουν περιθώρια γι άλλα πειράματα.

One Response

  1. Όχι μόνο αυτά τα προβλήματα…. έχει και κάποιους από τους υπαλλήλους του Δήμου που έχουν τα δικά τους ωράρια, τους δικούς τους κανόνες και γενικά έχουν το δήμο και τα περιουσιακά του στοιχεία σαν δικά τους… . πληροφορίες inbox

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *