Ζάκυνθος

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την Κανονιστική για τον τουρισμό

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής ψήφισε την Κανονιστική απόφαση για τον τουρισμό η οποία προσδιορίζει ορθές πρακτικές και συμπεριφορές σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα. Ζητούμενο πλέον είναι η εφαρμογή της απόφασης η οποία για να επιτευχθεί χρειάζεται εκτός από αστυνόμευση και τη συναίνεση του επιχειρηματικού κόσμου.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολύρης είπε ότι η Κανονιστική στην ουσία έχει κωδικοποιήσει τους νόμους που υπάρχουν σε επιμέρους τομείς όπως η καθαριότητα, η ηχορρύπανση, η άγρα πελατών κλπ.

Ο κ. Κολύρης αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στα ζητήματα της Κανονιστικής και είπε: «όσο καλύτερα λειτουργήσει ο τουρισμός στη Ζάκυνθο τόσο το καλύτερο για όλους. Όμως για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ο τουρισμός πρέπει να έχει κάποιους κανόνες. Το τουριστικό προϊόν παράγεται ταυτόχρονα από χιλιάδες ανθρώπους που επηρεάζουν την ποιότητά του. Εάν με τις πράξεις μας τηρούμε τους κανόνες του παιχνιδιού τότε το τουριστικό προϊόν ανεβαίνει ποιοτικά και έρχονται περισσότεροι τουρίστες. Αυτοί που θα έλθουν θα γίνουν οι καλύτεροι πρέσβεις για να μας επισκεφτούν κι άλλοι τουρίστες».

Στη συνέχεια ο κ. Κολύρης  περιέγραψε τους τομείς ευθύνης του Δήμου. «Η κανονιστική έχει μεριμνήσει ώστε να κωδικοποιήσει όλους τους νόμους και τις διατάξεις που ισχύουν επί μέρους που αφορούν τον τομέα του τουρισμού. Μόνο που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν εφαρμόζονται. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τα ισχύοντα στην καθαριότητα και προστασία του περιβάλλοντος, στη χρήση των μουσικών οργάνων, στα ζωήλατα, στην αποτροπή της άγρας πελατών και της επετείας κλπ. Επίσης υπάρχει αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για την κυκλοφορία των οχημάτων που είναι γνωστά ως γουρούνες» είπε ο εισηγητής και συμπλήρωσε ότι σύντομα θα βρεθεί χώρος και για τους μετακινούμενους ΡΟΜΑ.

Τα προβλήματα δεν λύνονται με την παρουσία ενός αστυνομικού δίπλα από κάθε επιχειρηματία σημείωσε ο κ. Κολύρης και συμπλήρωσε ότι τα πράγματα είναι πλέον ώριμα για την εφαρμογή της Κανονιστικής απόφασης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *