Quantcast

Γνώμες

Τουρκία και Ελλάδα

Είναι πολύ ειλικρινής ο Τούρκος πρόεδρος όταν διαμηνύει στην διεθνή κοινότητα ότι όπου ανεβαίνει η τουρκική σημαία δεν ξανακατεβαίνει άλλο.

Το είπε σε Τούρκους στο Αζερμπαϊτζάν σχολιάζοντας την επέμβαση τη Συρία χθες και με αυτό τον τρόπο ο μεγαλοϊδεατισμός του επέτρεψε και στους πλέον δύσπιστους να κατανοήσουν ότι ο κακός μας γείτονας ακολουθεί κατά γράμμα την ίδια επεκτατική πολιτική με αυτή που ξεκίνησε στην Κύπρο το 1974.

Δεν πιστεύουμε ότι οι αντιδράσεις που καταγράφονται στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ είναι ικανές να περιορίσουν τις φιλοδοξίες του καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι στην ατζέντα του μετά τη Συρία είναι το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος.

Απλά η Ελλάδα τώρα οφείλει να προετοιμαστεί.

Η πολιτική ελαφρότητα και ο εφησυχασμός των προηγούμενων δεκαετιών πρέπει να δώσει τη θέση του σε μεγάλη κινητικότητα στην κατεύθυνση της πλήρους και ολόπλευρης αμυντικής θωράκισης, όπως έκανε η Ελλάδα τα χρόνια που ακολούθησαν την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο.

Η Τουρκία απέδειξε στην πράξη ότι ξέρει να επωφελείται από την γεωγραφική της θέση και από τις ανάγκες των μεγάλων της διεθνούς πολιτικής.

Είναι καιρός και η Ελλάδα να αρχίσει να διαπραγματεύεται με βάση τις ανάγκες των ισχυρών.

Δίνουμε πολλά και πρέπει να αρχίσουμε να απαιτούμε πολύ περισσότερα απ’ όσα μας δίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *