Ζάκυνθος

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Μειώσεις που ξεπερνούν το 25% καταγράφουν οι επιχειρηματίες τον Μάη!

Τουριστική “βουτιά” αναμένουν για το μήνα Μάη!

Ένας νέος κύκλος στασιμότητας και μειωμένων κρατήσεων ξεκίνησε εδώ και κάποιο διάστημα στα καταλύματα του νησιού μας και οι τουριστικοί παράγοντες και επιχειρηματίες, μιλώντας στον –Ε- δεν έκρυψαν την έντονη αγωνία και απαισιοδοξία τους για τους επόμενους μήνες.

Αν και λόγω των πολλών και διαφορετικών επιλογών που μπορούν να έχουν πλέον οι επισκέπτες μας για τη διαμονή τους, λόγω της υπερπληθώρας καταλυμάτων και της έκρηξης των διαμερισμάτων AirBnB και δεν είναι ασφαλές να γίνει μια απολύτως ακριβής εκτίμηση από τους Ξενοδόχους ή τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, όλοι μιλούν για ένα πολύ κακό Μάη, που μπορεί να οδηγήσει και σε διψήφιο ποσοστό μειώσεων σε σχέση με πέρυσι.

Οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται στην Πολωνική αλλά και την Σκανδιναβική αγορά, ενώ τις «Θερμοπύλες» κρατούν σε ότι αφορά την ζήτηση, οι παραδοσιακοί πελάτες του νησιού μας που είναι οι Βρετανοί.

«Ευχή όλων είναι ο Μάης αλλά και η σεζόν να μην κλείσει με διψήφια μείωση σε σχέση με πέρυσι. Ήδη έχουμε καταλάβει πως σε σχέση με πέρυσι, θα δούμε μια πολύ μεγάλη διαφορά» σημειώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ανδρέας Κοτσώνης, υπογραμμίζοντας πως οι Ευρωπαίοι πελάτες μας έχουν επιλέξει ξεκάθαρα άλλες πιο φθηνές αγορές όπως είναι η Τουρκία, με τα ασύγκριτα πιο φθηνά πακέτα, αλλά και η Αίγυπτος, Ιορδανία κτλ.

Σε ότι αφορά τις κρατήσεις μια μικρή ανάκαμψη παρατηρείται από τα μέσα Ιουνίου και για όσο διάστημα οι τιμές διατηρούνται σε χαμηλό επίπεδο.
Μια ανάλογη εικόνα σε ότι αφορά τον Μάη περιέγραψε μιλώντας στην εφημερίδα μας και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δ.Ε Ζακυνθίων Β. Βίτσου, η οποία όπως μας είπε αναμένει μια μεγάλη «βουτιά» για το μήνα Μάη.

«Δεν ξέρω αν φταίει ο μεγάλος ανταγωνισμός από την Τουρκία και τις άλλες αγορές, ή το γεγονός ότι φέτος θα πληρώσουμε τα σπασμένα των προηγούμενων ετών. Θεωρώ πως θα είμαστε τυχεροί αν η μείωση είναι κάτω από 30% ειδικά σε συγκεκριμένες αγορές» σημείωσε.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δ.Ε Ζακυνθίων ανέφερε ακόμη πως ο καιρός δεν έχει βοηθήσει καθόλου την κατάσταση, από την στιγμή που σε μια περίοδο που στην Ζάκυνθο βρέχει στην Ολλανδία έχει 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ τόνισε πως οι κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει για τη Ζάκυνθο στηρίζονται στις πολύ χαμηλές τιμές που έχουν προσφέρει οι επιχειρηματίες.

Ανάλογες εκτιμήσεις επισημαίνει και ο τουριστικός πράκτορας Μάρκος Δαμανάκης που μιλώντας στον –Ε- σημειώνει πως ενώ πέρυσι τέτοια περίοδο δεν υπήρχε δωμάτιο ούτε για δείγμα, σήμερα υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων σε διαθεσιμότητα.

«Εκτιμώ πως τον Μάη θα έχουμε μια σίγουρη πτώση και μια μικρή αύξηση καταγράφεται τον Αύγουστο» σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως καλό θα είναι οι πολιτικοί να μην παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα από την πραγματική, αλλά να δουλέψουν για την ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *