Ελλάδα

Τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκε ο Βρετανός Πρέσβης

[pullquote align=”left”]Σε εκδηλώσεις προβολής στο Λονδίνο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων[/pullquote]

Ο Βρετανός Πρέσβης στη χώρα μας, David Landsman, επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή  στο γραφείο του τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου.

Κατά τη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης και η Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών και Νησιωτικής πολιτικής, Σμαράγδα Σαρδελή.

Ο Βρετανός Πρέσβης επισκέπτεται την Κέρκυρα με την ευκαιρία της έκθεσης «Ο Edward Lear και τα Ιόνια νησιά», την οποία εγκαινίασε την ίδια μέρα.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει τους στενούς φιλικούς δεσμούς ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και τη χώρα μας, αλλά κυρίως με τα Ιόνια νησιά, ενώ επεσήμανε με έμφαση ότι η Περιφέρειά μας αποτελεί, όπως πάντα, έναν ελκυστικό και ασφαλή τουριστικό προορισμό, τον οποίο επιλέγουν παραδοσιακά οι Βρετανοί τουρίστες.

Ο κ. Σπύρου προσκάλεσε το Βρετανό Πρέσβη -σε εύθετο χρόνο- να επισκεφθεί μαζί με Άγγλους δημοσιογράφους και να περιηγηθεί σε όλα τα Ιόνια νησιά από τα Διαπόντια μέχρι την Ιθάκη.

 

«Καμπάνια» για αποφυγή άσχημων περιστατικών από Βρετανούς τουρίστες

Ο κ. David Landsman, καθώς και η κ. Σάρα Τυχηρού, Πρόξενος της Μ. Βρετανίας στην Κέρκυρα, αναφέρθηκαν και στην «καμπάνια» που θα ξεκινήσουν, με στόχο την αποφυγή άσχημων περιστατικών από Βρετανούς τουρίστες στους οποίους και θα διανείμουν ειδικά φυλλάδια, αναφορικά με την κατανάλωση υπερβολικών δόσεων ποτού, την οδήγηση κάτω από την επήρεια αλκοόλ κλπ.

Επίσης, τόνισαν ότι τα φαινόμενα παρεκτροπών ευελπιστούν ότι τα μειωθούν, ενώ εξέφρασαν την ανάγκη ελέγχων δηλώνοντας, ωστόσο, ικανοποίηση για την αστυνόμευση των περιοχών, όπως του Κάβου, στην Κέρκυρα και του Λαγανά, στη Ζακύνθου, όπου εμφανίζονται, κυρίως, έκτροπα.

 

Σε εκδηλώσεις προβολής στο Λονδίνο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε στο Βρετανό Πρέσβη τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην εκδήλωση «The taste of Greece comes to London» που, θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στο διάστημα 22-26 Ιουνίου 2012.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία  της οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Λονδίνο, από τις εταιρείες SOPEXA, MediaCo Fss και τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς», για μια εβδομάδα ποικίλων εκδηλώσεων προβολής της Ελλάδας, της γενέτειρας των Αγώνων και του Ολυμπιακού ιδεώδους στο Λονδίνο.

Αναλυτικότερα, από τις 22 – 26 Ιουνίου, 2012, το Southbank θα φιλοξενήσει το Taste of Greece, μια μεγάλη «Γιορτή της Ελιάς», στην οποία οι Βρετανοί  – και όχι μόνο  – πολίτες (600.000 διερχόμενοι και επισκέπτες) θα προσκληθούν για να απολαύσουν γεύσεις και εμπειρίες από Ελλάδα και να γνωρίσουν νέες, ανεξερεύνητες πτυχές της χώρας μας.

Κατά μήκος του Τάμεση, θα «στηθεί» ένα παραδοσιακό φιλόξενο ελληνικό χωριό, με 50 περίπου ελαιόδεντρα, την κεντρική του πλατεία, με καθημερινά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, μια παραδοσιακή αγορά με λιχουδιές από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ένα θέατρο, με παραστάσεις, παρουσιάσεις και επιδείξεις και ένας χώρος «Ελληνικών τουριστικών αποδράσεων», με προβολές ελληνικών προορισμών, ελληνικών ξενοδοχείων και ανταγωνιστικών προσφορών ταξιδιωτικών πακέτων.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συμμετάσχει με αυτόνομο περίπτερο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *