Ζάκυνθος

Τον Εθελοντισμό προωθεί ο Δήμος για να αντιμετωπίσει ακραία φαινόμενα κρίσης

Με το σύνθημα «ο εθελοντισμός είναι δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας» οργανώθηκε χθες το βράδυ από το Δήμο Ζακυνθίων ανοιχτή σύσκεψη φορέων και πολιτών στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου.

 

Εκεί παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Δήμου για δημιουργία Γραφείου Εθελοντισμού, ώστε να συμβάλλει ενεργά στο συντονισμό και την οργάνωση των εθελοντών και παρουσιάστηκαν τομείς δράσης που βρίσκονται στα σκαριά. Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να εκφράσει τις απόψεις και τους προβληματισμούς του αλλά και να καταγράψει τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα πολλοί συνάνθρωποί μας.

Από την πλευρά της Δημοτικής αρχής παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι κοινωνικές δομές που ετοιμάζονται και στήνονται στο χώρο της Μαθητικής Εστίας και αφορούν: Κοινωνική Τραπεζαρία (σισίτια απόρων), Κοινωνικό Παντοπωλείο και Ιματιοθήκη, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Ιατρείο και Φροντιστήρια Αλληλεγγύης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που παρέχει σημαντικές υπηρεσίες σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν. Ο κ. Μποζίκης σημείωσε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως οίκτος απέναντι στους ανθρώπους που μας χρειάζονται αλλά να ερμηνευτούν ως στάση ζωής που αγγίζει όλους μας.

Εκείνο που πρέπει να προσεχθεί το επόμενο διάστημα είναι η παρακολούθηση και ο συντονισμός αυτών των ενεργειών για να υπάρξει απτό αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *