Κοινωνία

Τον Αύγουστο παραδίδεται η μελέτη αποτύπωσης και βελτίωσης του αποχετευτικού στον Πλάνο

ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΧΕΛΩΝΑΣ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να έχει παραδοθεί η μελέτη για την αποτύπωση και βελτίωση του αποχετευτικού δικτύου του Πλάνου, η οποία έχει ανατεθεί από τη ΔΕΥΑΖ σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο.

Τα προβλήματα του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης στον Πλάνο, το οποίο κατασκευάστηκε εδώ και δεκαετίες δίχως μελέτη και προδιαγραφές από επιχειρηματίες της περιοχής και “υιοθετήθηκε” στην συνέχεια από τον πρώην Δήμο Αρκαδίων και τη ΔΕΥΑΖ, αποδείχθηκαν δυστυχώς και φέτος καθώς δεν έλειψαν από την αρχή κιόλας της σεζόν οι γνωστές εικόνες των υπερχειλισμένων φρεατίων και των δια- ροών λυμάτων.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται δεν αφορά μόνο την αποκατάσταση των αστοχιών στο δίκτυο αλλά και την ανάγκη οι εγκαταστάσεις του Πλάνου να συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό που γίνεται για την αναβάθμιση και την επέκταση των Εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΖ. Σημειώνεται πως και αυτό το σημαντικό έργο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων

Σημειώνεται πως η σύμβαση για την μελέτη αποτύπωσης και βελτίωσης του αποχετευτικού στον Πλάνο υπεγράφη στις 21/12/2018 και ο χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης ήταν στις 21-06-2019. Ο ανάδοχος της μελέτης «Παν. Μαρκαντωνάτος & Συνεργάτες» ζήτησε την παράταση του χρονοδιαγράμματος κατά 60 ημέρες δηλαδή έως τις 21-08-2019, προκειμένου να γίνει έλεγχος και να παραληφθεί η ανωτέρω μελέτη, λόγω της καθυστέρησης από το Τεχνικό Συμβούλιο της Π.Ε. Ζακύνθου, της έγκρισης του 1ου ΑΠΕ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του έκανε αποδεκτό το αίτημα καθώς η καθυστέρηση που προέκυψε δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *