Ζάκυνθος

Τμήμα της αποχέτευσης Καλαμακίου θα τεθεί σε λειτουργία φέτος το καλοκαίρι

Το προβληματικό αποχετευτικό δίκτυο του Καλαμακίου που αδυνατεί να λειτουργήσει από την ώρα που κατασκευάστηκε λόγω κακοτεχνιών, εκτιμάται ότι σε ένα τμήμα του θα μπορέσει να λειτουργήσει φέτος το καλοκαίρι. Αυτό το διάστημα γίνεται έλεγχος στο έργο από ιδιώτη μηχανικό καθώς οι τεχνικοί του Δήμου φαίνεται ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε μια τέτοια υποχρέωση.

Σε δηλώσεις του στον –Ε- ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης ανέφερε ότι οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου όρισαν κάποιον αρμόδιο για να κάνει έλεγχο στο έργο. Είναι τεχνικός σύμβουλος και σύμφωνα με πληροφορίες προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του.

«Το επόμενο διάστημα θα γνωρίζουμε ποιο τμήμα θα λειτουργήσουμε και θα έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση. Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι ένα τμήμα της αποχέτευσης μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να προκύψουν προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι και μέσα στην τουριστική περίοδο» εξήγησε ο κ. Αβράμης.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε νεότερα  καθώς η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να ενημερωθούν οι πολιτικοί προϊστάμενοι από τους υπευθύνους του Δήμου που επέβλεψαν το έργο για το πού βρίσκεται η υπόθεση με τον εργολάβο.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το θέμα της εγγυητικής της κατασκευάστριας εταιρείας παρά το ότι το ύψος της δεν είναι μεγάλο για ένα τέτοιο έργο.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής από την οποία πέρασε το δίκτυο μάταια αναμένουν από το 2010 να συνδεθούν και να μεταφέρουν τα λύματα στο βιολογικό και οι μέχρι τώρα διαμαρτυρίες τους δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Εκείνο που πρέπει να γίνει γνωστό είναι ποιο τμήμα του έργου θα μπορέσει να λειτουργήσει.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *