Κοινωνία

Τη μετεγκατάσταση ΦοΔΣΑ και ΔΕΥΑΖ ζητά ο αερολιμενάρχης

Επικαλείται την ασφάλεια του αεροδρομίου μετά την πυρκαγιά

Έγγραφο με πρόταση για τη μεταφορά του ΦοΔΣΑ και της ΔΕΥΑΖ έστειλε ο αναπληρωτής Διευθυντής του αεροδρομίου Ζακύνθου Σπ. Κλάδης και επικαλείται τη νομοθεσία για τα μέτρα ασφάλειας στους αερολιμένες.

Η πρόσφατη πυρκαγιά, τα σκουπίδια και τα λύματα δημιουργούν απαράδεκτες καταστάσεις δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο και ζητείται η μεταφορά σε χώρο που δεν θα επηρεάζει.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε επισκεφθεί τον πρώην Δήμαρχο αντιπροσωπεία της Fraport και του είχε θέσει τα ίδια προβλήματα με προτεραιότητα τα σκουπίδια τα οποία προσελκύουν πουλιά και προκαλούν τεράστιο κίνδυνο για τις πτήσεις.

Το επίμαχο έγγραφο με τίτλο «Πρόταση μετεγκατάστασης ΔΕΥΑΖ-ΦοΔΣΑ Ζακύνθου» αναφέρει τα εξής:

Σε συνέχεια σχετικών εγγράφων με τα οποία είχε επισημανθεί το πρόβλημα δυσοσμίας στο Διεθνή Αερολιμένα Ζακύνθου, το οποίο προέρχεται από τις παραπλήσιες εγκαταστάσεις της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ), σας γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται με αμείωτη ένταση και επί εικοσιτετραώρου βάσεως, προκαλώντας έντονη δυσφορία σε ταξιδιώτες και εργαζομένους του Αερολιμένα.

Επιπλέον, στις 31/8/2019 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου (ΦοΔΣΑ), η οποία αποτέλεσε δυνητικό σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια του Αερολιμένα, λόγω της άμεσης γειτνίασης του ΦοΔΣΑ με το πεδίο ελιγμών του ΚΑΖΑΣ. Δεδομένης της ανεξέλεγκτης συσσώρευσης απορριμμάτων στο χώρο αυτό είναι πολύ πιθανή η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως εξετασθεί το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης των ανωτέρω υπηρεσιών (ΔΕΥΑΖ και ΦοΔΣΑ) από την περιοχή του αεροδρομίου, σε προσφορότερο χώρο που δεν θα επηρεάζει κατά οιοδήποτε τρόπο τη λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Ζακύνθου, όπως άλλωστε επιβάλλεται από τη σχετική νομοθεσία.

Ο αν. ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΝ. ΚΛΑΔΗΣ
Τη μετεγκατάσταση ΦοΔΣΑ και ΔΕΥΑΖ ζητά ο αερολιμενάρχης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *