Ζάκυνθος

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ο διαγωνισμός του Δήμου για τις σχολικές μεταφορές

Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου θα συμμετέχει κανονικά στο διαγωνισμό που προκηρύσσει ο Δήμος Ζακυνθίων για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στον  –Ε- ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλίας Μαλλιάς.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην απόφαση που πήρε η διοίκηση του ΚΤΕΛ να αναλάβει την μεταφορά των μαθητών της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης αυτό το διάστημα ανανεώνοντας παλαιότερη σύμβαση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έως ότου ο Δήμος ολοκληρώσει από την πλευρά του τις διαδικασίες για το διαγωνισμό. Θυμίζουμε πως η αρχική άρνηση του ΚΤΕΛ να ανανεώσει την σύμβαση με την Περιφέρεια, εξαιτίας της πολύ χαμηλής προσφοράς σε χρήματα που επέβαλε το αρμόδιο Υπουργείο, προκάλεσε τεράστια προβλήματα με τις μεταφορές των μαθητών στα Γυμνάσια και Λύκεια.

Μιλώντας στον  –Ε- ο κ. Μαλλιάς περιέγραψε τις δεκάδες αντιδράσεις που δέχτηκε το ΚΤΕΛ από γονείς και μαθητές που δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν την μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία, ενώ επικαλέστηκε ακόμη και περιπτώσεις που μαθητές σκέφτονταν ακόμη και να διακόψουν τα μαθήματα, αφού δεν είχαν κανένα μέσο για να μετακινηθούν στα σχολεία και δεν είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν οικονομικά την τιμή του εισιτηρίου.

«Το ΚΤΕΛ ήταν από την αρχή επιφυλακτικό εξ’ αιτίας της εξοντωτικής μείωσης  που επέβαλε το Υπουργείο για την πληρωμή των δρομολογίων! Η ανάληψη των δρομολογίων ήταν για εμάς εντελώς ασύμφορη. Τελικά, έγινε μια μικρή διόρθωση και ενώ η μείωση αρχικά υπολογιζόταν στο 17% σε σχέση με τα δρομολόγια του περασμένου Ιουνίου, τελικά υπολογίστηκε στο 17% σε σχέση με την αρχική σύμβαση. Αυτό σημαίνει πως δεν υπολογίστηκε και η περσινή μείωση κατά 5%» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ, συμπληρώνοντας πως την εβδομάδα που δεν έγιναν τα μισθωμένα δρομολόγια παρουσιάστηκαν τεράστια προβλήματα και σχολεία όπως η Παναγούλα, το Μουσικό, το συγκρότημα του Αγγερικού δεν μπορούσαν καν να λειτουργήσουν!

«Πολλοί γονείς αδυνατούσαν είτε να μεταφέρουν τα παιδιά, είτε να πληρώσουν απλά το εισιτήριο καθημερινά! Δεν σας κρύβω πως πολλοί γονείς επισκέφτηκαν το γραφείο μου και μου εξέφρασαν την αδυναμία τους αυτή. Το διοικητικό συμβούλιο, υπό αυτό το βάρος, συνεδρίασε και αποφασίσαμε να αναλάβουμε την μεταφορά των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ακόμη και αν δεν μας αφήνει κέρδος!» ανέφερε ακόμη ο κ. Μαλλιάς, συμπληρώνοντας πως το ΚΤΕΛ αποφάσισε να δει την κοινωνική και όχι την οικονομική πτυχή του προβλήματος.

Ο ίδιος όμως κάλεσε τους γονείς να μην έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από τους οδηγούς και τα δρομολόγια των λεωφορείων, αφού δεν είναι δυνατόν τα οχήματα να αφήνουν όλα τα παιδιά έξω ακριβώς από το σπίτι τους.

«Οι στάσεις υπάρχουν ανά 200 μέτρα και δεν μπορούν όλοι οι μαθητές να σταματάνε μπροστά από το σπίτι τους. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν κάποιο παιδί περπατήσει για 50 μέτρα, ούτε αν υπάρχουν μικρές αποκλίσεις στα δρομολόγια» ανέφερε ακόμη, διαβεβαιώνοντας όμως πως το ΚΤΕΛ κάνει τα ίδια ακριβώς δρομολόγια για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, με την περσινή περίοδο. Οι αποκλίσεις είναι ελάχιστες και σύμφωνα με τον κ. Μαλλιά θα ξεπεραστούν πολύ σύντομα.

«Γι’ αυτές τις επιπλέον διαδρομές και τις αποκλίσεις θα πρέπει να γίνει συμπληρωματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και χρειάζεται να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή» δήλωσε στη συνέχεια και έκανε γνωστό πως το ΚΤΕΛ δέχεται πιέσεις από γονείς να αναλάβει τα δρομολόγια και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι όμως που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *