Ζάκυνθος

Την Τετάρτη στη Ζάκυνθο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς

Την προσεχή Τετάρτη θα φτάσει στη Ζάκυνθο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την φετινή τουριστική σεζόν και ελπίδα των εμπόρων και καταστηματαρχών του νησιού, είναι ο καιρός να είναι ευχάριστος και να επιστρέψει στους επιβάτες του πλοίου να αποβιβαστούν στο λιμάνι και να κάνουν μια βόλτα στην Πόλη.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος, πρακτορεύει το γραφείο του κ. Κώστα Χιώνη και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον ίδιο, πρόκειται για το πλοίο Dolphin, με επιβάτες κατά κύριο λόγο από την Γερμανία.

Το Dolphin που έχει ξαναβρεθεί στη Ζάκυνθο, μεταφέρει περίπου 500 άτομα και προηγούμενος σταθμός του θα είναι η Βουλγαρία, ενώ επόμενος η Μάλτα.

Ο κ. Χιώνης, ανέφερε πως ο προγραμματισμός για φέτος περιλαμβάνει πολύ μικρό αριθμό κρουαζιεροπλοίων, ωστόσο εκτίμησε πως θα υπάρξουν πολλά ακόμη κρουαζιερόπλοια, που θα επισκεφτούν το νησί μας εκτάκτως , όπως θα συμβεί και την προσεχή Τετάρτη.

«Για τον μικρό αριθμό των κρουαζιεροπλοίων που θα προσεγγίσουν τη Ζάκυνθο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώνονται φέτος στην Μεγάλη Βρετανία. Πολλά κρουαζιερόπλοια λοιπόν θα οδηγηθούν εκεί. Επίσης το γεγονός ότι στη Ζάκυνθο δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές παίζει σημαντικό ρόλο. Μπορεί το νησί μας να το γνωρίζουν, αλλά οι εταιρείες θα το αποφύγουν αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές» σχολίασε ο κ. Χιώνης, ενώ ανέφερε πως γενικότερα οι προσεγγίσεις στην Ελλάδα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ίδια εικόνα θα υπάρχει και για την τουριστική σεζόν του 2013, αφού ήδη για τη Ζάκυνθο υπάρχει προγραμματισμός για 35 αφίξεις!

Τέλος, ο κ. Χιώνης σχολίασε πως υπάρχει συνεργασία με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Τιμόθεο Ζώντο και καταβάλλονται προσπάθειες για την καθαριότητα και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τιμόθεος Ζώντος, μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του –Ε- για τις αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων, υπογράμμισε πως προτεραιότητα δεν αποτελούν τόσο οι υποδομές όσο το πώς θα αναδείξουμε την Ζάκυνθο και ιδιαίτερα την Πόλη ως προορισμό. Μάλιστα, έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Σαντορίνης, που χωρίς να διαθέτει λιμενικές υποδομές, προσελκύει μεγάλο αριθμό κρουαζιεροπλοίων.

«Φέτος η εικόνα με τις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων είναι αποκαρδιωτική, αλλά από του χρόνου βελτιώνεται και φιλοδοξούμε σιγά σιγά να την καλυτερεύσουμε. Μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Παναγιώτη Κολύρη προγραμματίζουμε κάποιες πρωτοβουλίες, αλλά για να ξεκινήσουμε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι! Θα πρέπει να δείξουμε τι υπηρεσίες παρέχουμε και τι θα έρθει ο επισκέπτης να δει στη Ζάκυνθο. Πρέπει να διευκρινιστεί πως το πρόγραμμα των κρουαζιεροπλοίων δεν οργανώνεται από τους πράκτορες στον Πειραιά αλλά από την έδρα των εταιρειών στο Εξωτερικό! Μάλιστα ο προγραμματισμός γίνεται ένα ή δύο χρόνια νωρίτερα!» τόνισε ο κ. Ζώντος, ενώ για την προβλήτα σχολίασε:

«Η προβλήτα που μπορεί να δέσει το πλοίο με ασφάλεια βοηθά 100%! Όμως το πιο βασικό είναι ο προορισμός. Η Σαντορίνη δεν έχει λιμάνι, αλλά είναι προορισμός. Το Κατάκολο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της Αρχαίας Ολυμπίας. Αν δεν προβάλουμε το νησί μας καλύτερα, δεν μπορούμε να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *