Ζάκυνθος

Την Τετάρτη η συζήτηση για τα νέα δημοτικά τέλη

Την προσεχή Τετάρτη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων θα συζητηθεί το θέμα που αφορά τα νέα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κωνσταντίνου μίλησε στον –Ε- για το θέμα αυτό, υπογραμμίζοντας πως όσες πληροφορίες έχει στη διάθεσή του, προέρχονται από τα τοπικά Μ.Μ.Ε και όχι από αναλυτικές εισηγήσεις για το θέμα που θα έπρεπε να χορηγήσει το προεδρείο.

«Η ενημέρωσή μας προέρχεται μόνο από τα Μ.Μ.Ε. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ή αναλυτικές καταστάσεις για το πώς διαμορφώνονται τα τέλη. Φαντάζομαι πως εφόσον κάποιοι επικαλούνται τη δημοκρατία και το επίπεδο των συζητήσεων στο δημοτικό συμβούλιο, θα έπρεπε να έχουμε να ενημέρωση για το τι σχεδιάζει ο Δήμος για να απαντάμε επί της ουσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κωνσταντίνου διατύπωσε τις αντιδράσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης απέναντι στην οικονομική πολιτική του Δήμου, αμφισβητώντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την καταμέτρηση των ηλεκτροδοτημένων τετραγωνικών μέτρων. Ο ίδιος επεσήμανε πως η νέα τιμολόγηση, βασιζόμενη σε έναν τριπλάσιο αριθμό τετραγωνικών μέτρων που καταγράφεται, θα φέρει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και νέα βάρη στις οικογένειες του νησιού.

«Διάβασα τα τετραγωνικά που αναφέρονται ως αδήλωτα και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Ο αριθμός είναι τεράστιος και αμφιβάλω αν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως για να πάρει ρεύμα μια οικοδομή, θα πρέπει να έχουν προσκομιστεί οι απαραίτητες πολεοδομικές άδειες και δηλώσεις των τετραγωνικών» σχολίασε ο κ. Κωνσταντίνου, τονίζοντας πως όλο αυτό το διάστημα όλα τα χαράτσια που επιβαρύνουν τις οικογένειες, βασίζονται στο επιχείρημα της επιβολής δικαιοσύνης.

«Στα λόγια επικαλούνται δικαιοσύνη και αυτό που τελικά έχουμε είναι επιβάρυνση των νοικοκυριών. Κάθε οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με μια φοροεπιδρομή: Ο έκτακτος φόρος της εφορίας, το έκτακτο τέλος της ΔΕΗ, νέοι φόροι από το Δήμο, περαιώσεις και πολλά άλλα. Ο Δήμος επικαλείται την βιωσιμότητα του Συνδέσμου Καθαριότητας την στιγμή που οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα τέλη τους. Εμφανίζουν οφειλές προς τους εργαζόμενους, αλλά δεν μας λένε πως πληρώνουν για τα τοκοχρεολύσια των δανείων που πήραν οι αμαρτωλές επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν!» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντίνου.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης επεσήμανε πως σήμερα παρουσιάζεται μια δεύτερη δομημένη Ζάκυνθος και πολύ σύντομα οι οικογένειες θα κληθούν να σηκώσουν νέα βάρη.

«Απλά να θυμίσω πως όταν έγινε η συζήτηση για τα τέλη της ύδρευσης, πανηγυρικά διαφήμιζαν μειώσεις. Νομίζω πως τα τιμολόγια άλλα λένε και αυτό σταδιακά αποδεικνύεται και για την Πόλη» σημείωσε.

Σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος για την ανάγκη επιβολής δικαιοσύνης απέναντι σε όλους τους πολίτες, καθώς κάποιοι δήλωναν τα πραγματικά τετραγωνικά και κάποιοι όχι, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε:

«Όλες οι λεηλασίες που γίνονται στο εισόδημα, γίνονται στο όνομα της Δικαιοσύνης. Και το χαράτσι της Εφορίας, υποτίθεται πως μπήκε για λόγους δικαιοσύνης» κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *