Ζάκυνθος

Την πρόταση για διαπλάτυνση της παραλιακής επαναφέρει ο Μυλωνάς

Την πρόταση για διαπλάτυνση της παραλιακής λεωφόρου, που κατά το παρελθόν είχε διατυπωθεί από τον τέως Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, επαναφέρει στην επιφάνεια ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς εν΄όψει της διαβούλευσης που θα ξεκινήσει για την εκπόνηση του master plan του λιμανιού.

Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του κ. Μυλωνά, παρουσία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τιμόθεου Ζώντου, του Λιμενάρχη Νίκου Κοκκάλα και των μηχανικών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, εν΄ όψει της επίσκεψης που θα γίνει την Πέμπτη από εκπροσώπους της εταιρείας που ανέλαβε το master plan, αλλά και του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Θυμίζουμε πως στο πλαίσιο της εκπόνησης του master plan το μελετητικό γραφείο θα πρέπει συγκεντρώσει τις προτάσεις και τις επιδιώξεις των φορέων του νησιού, για να τις λάβει υπόψη στον σχεδιασμό.

«Πρέπει να έχουμε μια ενιαία φωνή και να ξέρουμε τι θέλουμε! Αυτό δε θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων ενός ανδρός αλλά αποτέλεσμα διαβούλευσης σε όλα τα σημαντικά ζητήματα!» ανέφερε ο κ. Μυλωνάς και συμπλήρωσε πως μόνο μέσα από κοινές διεκδικήσεις θα υπάρξουν αποτελέσματα!

«Συναποφασίσαμε πως το πρώτο που θα θέσουμε στην μελετήτρια είναι η ανάγκη κατασκευής νέας προβλήτας. Να υπάρχει σχέδιο και αν είναι δυνατόν και μελέτη!» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως το έργο αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Αντιπεριφερειάρχης, αυτό στο οποίο συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στην χθεσινή σύσκεψη, είναι να τεθεί σε προτεραιότητα η κατασκευή νέας προβλήτας για κρουαζιερόπλοια και αυτό να είναι το πρώτο «στάδιο» του σχεδίου που θα εκπονηθεί για το λιμάνι και την παραλιακή.

Επίσης, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε πως μεταξύ των προτάσεων που θα γίνουν από την πλευρά του και φαίνεται να έγιναν  αποδεκτές τόσο από τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Ταμείου όσο και του Λιμεναρχείου, είναι το «μπάζωμα» του χειμάρρου του Αγίου Χαραλάμπη όπου θα μπορεί να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και παράλληλα να λειτουργήσει εκεί μελλοντικά η λαϊκή αγορά.

«Η μαρίνα έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και θα δοθεί σε ιδιώτη. Στο master plan θα μπορούσε να ενταχθεί ακόμη και μια παρέμβαση στο ποτάμι ώστε να σκεπαστεί και να κερδίσουμε χερσαία έκταση για χώρο πρασίνου και τη λαϊκή» δήλωσε και συμπλήρωσε πως απαιτείται η ανάπλαση της περιοχής αν δεχτούμε ως δεδομένο ότι μελλοντικά θα λειτουργήσει και η προβλήτα όπως πρέπει.

Τέλος, για την επέκταση της παραλιακής, δήλωσε πως θα έλυνε πολλά προβλήματα αν μπορούσε τεχνικά να προχωρήσει, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στο λιμάνι.

Να σημειωθεί πως προσκεκλημένος στην χθεσινή σύσκεψη ήταν και εκπρόσωπος του Δήμου, ωστόσο δεν παρευρέθηκε κανείς.

«Πιστεύω πως η απουσία εκπροσώπου του Δήμου δεν ήταν σκόπιμη, αφού κάποια στιγμή θα πρέπει να συνεννοηθούμε!» σχολίασε.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *