Ζάκυνθος

Την κινεζική αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν οι ζακυνθινοί φορείς στο Δημαρχείο

 

Τους εκπροσώπους της κινεζικής επαρχίας Shandong υποδέχτηκαν χθες στο Δημαρχείο εκπρόσωποι της απερχόμενης αλλά και της νέας δημοτικής αρχής και κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, εκφράστηκε η αισιοδοξία για τις σχέσεις που εγκαινιάζονται ανάμεσα στο νησί μας και τη δεύτερη σε πληθυσμό επαρχία της Κίνας με επίκεντρο τον πολιτισμό.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στη Ζάκυνθο βρέθηκε προκειμένου να συνοδεύσει την κινεζική αντιπροσωπεία και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Αν. Λιάσκος, ενώ το «παρόν» στο Δημαρχείο έδωσαν ακόμη εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, της ΕΑΣΖ, των Ξενοδόχων κ.α. φορέων του νησιού.

Ο εκπρόσωπος της κινεζικής επαρχίας αλλά και ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης υπέγραψαν από κοινού ένα κείμενο που αποτελεί την αφετηρία για την αδελφοποίηση των δύο περιοχών, ενώ την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο κάλυπτε δημοσιογραφικά συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης της Κίνας.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα του –Ε- ως δείγμα ευγνωμοσύνης, η αντιπροσωπεία της Shandong θα δωρίσει στο Δήμο ένα άγαλμα του Κομφούκιου που γεννήθηκε στην συγκεκριμένη επαρχία.

Τυπικοί λόγοι, που έχουν να κάνουν με τον εκτελωνισμό του αγάλματος «καθυστέρησαν» την άφιξη του γλυπτού στο νησί μας, όμως πολύ σύντομα θα πάρει τη θέση του σε κεντρικό σημείο της Πόλης.

Ο κ. Μποζίκης καλωσόρισε την κινεζική αντιπροσωπεία και αναφέρθηκε σύντομα στην πολιτιστική ιστορία του νησιού, που είναι η γενέτειρα των εθνικών ποιητών της Ελλάδας και της Ιταλίας, αλλά και πολλών άλλων εκπροσώπων της Τέχνης και των Γραμμάτων. Αναφέρθηκε στην επιθυμία των Ζακυνθινών να προβάλουν το νησί τους στην Κίνα και τους κατοίκους της που αγαπούν την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και την φυσική ομορφιά.

Από τη δική του πλευρά ο νέος Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς έκανε ειδική μνεία στον πολιτισμό της Κίνας και επεσήμανε τα οφέλη που θα έχει το νησί της Ζακύνθου από την αδερφοποίηση με την επαρχία Shandong.

Ο ίδιος επεσήμανε και τον πλούσιο πολιτισμό που χαρακτηρίζει τις δύο περιοχές και χαρακτήρισε τον Κομφούκιο «αδερφό» του Διονυσίου Σολωμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού τέλος, καλωσόρισε την κινεζική αντιπροσωπία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και έκανε λόγο για μια επωφελείς συνεργασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει σε εθνικό επίπεδο με την Κίνα, μετά και την επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στη Χώρα μας.

Την κινεζική επαρχία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και αναπληρωτής Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτισμού της επαρχίας που εκπροσώπησαν την τοπική κυβέρνηση, η εκπρόσωπος του Γραφείου Πληροφοριών της Κυβέρνησης της Επαρχίας και ο Γενικός Διευθυντής του κρατικού εκδοτικού οίκου.

Οι εκπρόσωποι της κινεζικής επαρχίας, ευχαρίστησαν τους Ζακυνθινούς για την υποδοχή, εξέφρασαν την επιθυμία τους για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο περιοχών και μίλησαν για τη δωρεά του αγάλματος προς το Δήμο, λέγοντας λίγα λόγια για την προσφορά του Κομφούκιου, η επιρροή του οποίου συγκρίνεται με αυτή του Σωκράτη στη Δύση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *