Ζάκυνθος

Την ερχόμενη Τρίτη αρχίζει η πληρωμή της επιδότησης

Της Αγγελικής Ξενόφου

Από την ερχόμενη Τρίτη 11 Νοεμβρίου θα αρχίσει η πληρωμή της επιδότησης στους αγρότες και η πληροφορία είναι επίσημη καθώς έγινε γνωστή από  τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βουλή.
Τα χρήματα αυτά ο αγροτικός πληθυσμός αναμένει από τα τέλη του Οκτώβρη αλλά τελικά η προκαταβολή του 50% θα δοθεί στις 11 Νοεμβρίου.
Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι τα χρήματα θα καταβληθούν χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε φημολογία ότι θα υπάρξουν κρατήσεις για οφειλές προς το δημόσιο και τον ασφαλιστικό φορέα των αγροτών.
Τα χρήματα της επιδότησης που θα εισρεύσουν στο νομό μας και σε όλη τη χώρα θα δώσουν μία μεγάλη ανάσα τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις τοπικές οικονομίες.
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί στους παραγωγούς πάνω από 2,8 δις ευρώ που αφορούν την ενιαία ενίσχυση, πληρωμές παλαιότερων ετών, επιστροφές ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου, ανέφερε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Εκείνο για το οποίο δεν έγινε καμία αναφορά είναι η επιστροφή των χρημάτων που πλήρωσαν φέτος οι αγρότες για ενεργοποίηση δικαιωμάτων και ήταν διπλάσιο ποσό από αυτό που έδωσαν πέρυσι. Η διαδικασία υλοποιήθηκε μέσω της εταιρείας ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και επειδή τα χρήματα που δόθηκαν ήταν πολλά , το θέμα τέθηκε με ερώτηση στη Βουλή. Αν και υπήρξαν υποσχέσεις για επιστροφή των χρημάτων, ακόμα δεν υλοποιήθηκαν ούτε δόθηκε κάποια απάντηση στον αγροτικό πληθυσμό
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *