Ζάκυνθος

Την επόμενη εβδομάδα το 50% των επιδοτήσεων στους αγρότες!

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί το 50% της επιδότησης των αγροτών, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν τα τέλη του έτους. Η είδηση μπορεί να ήταν γνωστή από τα τέλη του καλοκαιριού αλλά χθες επισημοποιήθηκε από το στόμα του ίδιου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιτόπιων και διοικητικών ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η καταβολή των χρημάτων της ενιαίας ενίσχυσης θα γίνει απρόσκοπτα.

Τις ημέρες αυτές λαμβάνουν χώρα όλοι οι προβλεπόμενοι αναγκαίοι, από τον κοινοτικό κανονισμό διασταυρωτικοί έλεγχοι, ώστε η πληρωμή του 1,1 δις ευρώ (για όλη την Ελλάδα) που  θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων να πληροί τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας.

Στο νομό Ζακύνθου τα χρήματα θα δοθούν στους 8.000 περίπου παραγωγούς που δικαιούνται την ενιαία ενίσχυση.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την καταβολή των χρημάτων και μάλιστα τη δεδομένη χρονική στιγμή, εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος δήλωσε: «σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και συγκυρία εξασφαλίζουμε την ρευστότητα για την ομαλή παραγωγική διαδικασία των αγροτών και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ο τομέας της γεωργίας είναι  πραγματικός πυλώνας στήριξης της προσπάθειας ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της, όπως συνέβη και με την καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών. Τώρα καταβάλλει την προκαταβολή ύψους 50% της ενιαίας ενίσχυσης, σε 680.000 δικαιούχους, μία εβδομάδα μετά τη λήξη του προηγούμενου οικονομικού έτους για την Ε.Ε(15/10/2012)».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *