Ζάκυνθος

Την αποκατάσταση του τοπίου στην ακτή του ΕΟΤ ζήτησαν οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας

Συγκέντρωση κατοίκων από την Αγία Τριάδα έγινε προχθές το βράδυ σε οίκημα πίσω από την εκκλησία και εκεί δόθηκε η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για τα έργα που γίνονται στον ΕΟΤ και αλλάζουν την εικόνα της περιοχής, έργα με τα οποία κατέθεσαν τη διαφωνία τους.

Στη συνάνητση ήταν περίπου 50 άτομα όλων των ηλικιών και οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν παλιές καλές εποχές με την ακτή να σφύζει από ζωή αφού εκεί κολυμπούσαν και διασκέδασαν επί ώρες.

Η απόφαση στην οποία κατέληξαν οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας, που παίρνει τη μορφή αιτήματος προς το Δήμο, είναι να επαναφέρει το χώρο που μετατράπηκε σε γήπεδο όπως ήταν πριν, δηλαδή χώρος πρασίνου και περιπάτου. Οι κάτοικοι ζητούν να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στην ακτή για όποιον θέλει να προσεγγίσει και να μην δημιουργηθούν φαινόμενα σαν αυτά που έχουμε δει σε άλλα σημεία ακτών του νησιού όπου οι παραλίες έχουν κλείσει και η διέλευση επιτρέπεται μόνο για πελάτες καταστημάτων ή ξενοδοχείων. Ο προβληματισμός τους ήταν αν τα συνεχή γήπεδα του τένις θα αφήσουν χώρο για διέλευση στους κατοίκους.

Η συζήτηση κράτησε δυόμιση ώρες και στη διάρκειά της εκφράστηκε η αγωνία των συμμετεχόντων  για το ενδεχόμενο πρόκλησης ηχορρύπανσης από την συνεχή παρουσία αθλητών.

Αναφορικά με το τρίτο γήπεδο το οποίο κατασκευάστηκε πριν από 10 περίπου χρόνια κάποιοι μεγαλύτερης ηλικίας είπαν ότι είχε δεσμευτεί η τότε δημοτική αρχή ότι θα λειτουργούσε προσωρινά.

Ένα ακόμα θέμα που έθεσαν οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας είναι το ρέμα που υπάρχει και περνά μέσα από τον ΕΟΤ και μάλιστα εξήγησαν ότι πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και να μην κλείσει γιατί σε μια μεγάλη βροχή κινδυνεύει να πλημμυρίσει η Αγία Τριάδα.

Η συγκέντρωση διαλύθηκε πριν από τα μεσάνυχτα και οι κάτοικοι θεώρησαν ως το πιο σημαντικό να φροντίσει ο Δήμος ώστε ο χώρος να φυτευτεί ξανά με δέντρα και να μεγαλώσει η παιδική χαρά, ενώ το πεζοδρόμιο να καθαριστεί και να φροντιστεί γιατί χρησιμοποιείται από πολλούς Ζακυνθινούς που κάνουν τη βόλτα τους.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *