Ζάκυνθος

Τηλεφωνικές υποσχέσεις για μια ακόμα φορά δόθηκαν για την Καρδιολογική

Δεν έγινε η προγραμματισμένη για την αρχή της εβδομάδας σύσκεψη στο γραφείο του Υφυπουργού Υγείας Γ. Τιμοσίδη λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της πρωτεύουσας και του Υπουργείου.

 

Η συνάντηση είχε κανονιστεί από το Βουλευτή μετά από παρεμβάσεις των εμπλεκομένων στο χώρο της υγείας και θα έπαιρναν μέρος σε αυτήν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γ. Κομιώτης και ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Π. Στραβοπόδης. Ωστόσο για μια ακόμα φορά τα πράγματα μένουν ως έχουν καθώς η συνάντηση δεν έγινε και δόθηκαν μόνο τηλεφωνικές υποσχέσεις. Συγκεκριμένα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ζακύνθου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Γ. Τιμοσίδη και τον ενημέρωσε ότι είναι προ των πυλών ο κίνδυνος να μείνει το Νοσοκομείο χωρίς γιατρό καρδιολόγο αφού οι δύο γιατροί που υπάρχουν εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια για να βγάλουν πέρα τις υποχρεώσεις που ανακύπτουν μέρα και νύχτα.

Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα και μέχρι να συμβεί αυτό το Νοσοκομείο Ζακύνθου θα λειτουργεί υπό τις γνωστές συνθήκες.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στον –Ε- έκανε γνωστό ότι έχουν γίνει πολλές προκηρύξεις για να καλυφθεί η θέση αλλά δεν υπάρχει προσέλευση καρδιολόγων.

Ωστόσο εκτιμάται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πρέπει να αναζητήσει χωρίς άλλη χρονοτριβή λύσεις στο πρόβλημα που έχει μια νησιωτική περιοχή, όπου ως γνωστόν δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι ορατός.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *