Ζάκυνθος

Τα “2 Επιμελητήρια” στο Αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Ζακύνθου επισκέφτηκαν χθες το πρωί εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και το γεγονός που αξίζει να σχολιαστεί είναι πως η επίσκεψη έγινε από εκπροσώπους των δύο… διαφορετικών στρατοπέδων που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της διοίκησης του φορέα.

Η εφημερίδα μας, κατέγραψε από την μια την συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δ. Γαργαλέα, μαζί με τους κ.κ. Μποτώνη και Ξένο, με την υπεύθυνη της Πολιτικής Αεροπορίας Ν. Μπουζιάνου για θέματα που αφορούν την λειτουργία του αεροδρομίου αλλά και την προσπάθεια των κ.κ. Λάζαρη, Τρούσα, Τζίμη και Κρεζία να οργανώσουν τη βιτρίνα που έχει νοικιαστεί στο χώρο για την προβολή των ντόπιων αγροτικών προϊόντων.

 

Η βιτρίνα προβολής των αγροτικών προϊόντων

Εκπρόσωποι της διοίκησης του Επιμελητηρίου ανέλαβαν να καθαρίσουν και να οργανώσουν το χώρο που βρίσκεται στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου, νοικιάζεται επί μακρόν από το Επιμελητήριο και προορίζεται για την προβολή των ντόπιων αγροτικών προϊόντων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος του Φορέα Κατερίνα Τρούσσα οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται μπορούν να έρθουν σε επαφή με το φορέα για να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους, με μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη του Επιμελητηρίου και ταμειακώς εντάξει.

«Ο χώρος αυτός στο αεροδρόμιο, ήταν για αρκετό καιρό αναξιοποίητος και θεωρήσαμε πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον χρησιμοποιήσουμε για την προβολή των αγροτικών προϊόντων. Υπάρχει μια απόφαση που έχουμε πάρει εδώ και μήνες, ώστε τα ντόπια προϊόντα, που δυστυχώς παραμένουν άγνωστα, να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό και στους επισκέπτες μας» ανέφερε η κ. Τρούσσα, συμπληρώνοντας πως μέχρι την προσεχή Τρίτη, μπορούν όσοι παραγωγοί ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί, να φέρουν τα προϊόντα τους για να τοποθετηθούν στη βιτρίνα.

Ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Π. Λάζαρης, σχολίασε πως θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες από το φορέα, ώστε τα ντόπια αγροτικά προϊόντα να βρουν τη θέση τους και στα ράφια των Duty Free.

Ακόμη σχολίασε πως η κίνηση για την οργάνωση της βιτρίνας στην αίθουσα αφίξεων γίνεται – δυστυχώς- με μεγάλη καθυστέρηση.

 

Συνάντηση με την ΥΠΑ

Την ίδια ώρα που εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου οργάνωναν τη βιτρίνα για τα ντόπια προϊόντα, μια άλλη ομάδα από τη διοίκηση συναντούσε στελέχη της ΥΠΑ, για μια σειρά από θέματα που αφορούν την λειτουργία του αεροδρομίου και είχαν τεθεί δημόσια και κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση για την λειτουργία του περιπτέρου πληροφοριών για τους τουρίστες, η έγκριση της λειτουργίας του οποίου από την ΥΠΑ ακόμη εκκρεμεί, για την λειτουργία του ιατρείου πρώτων βοηθειών αλλά και για την τοποθέτηση παγκακιών έξω από το αεροδρόμιο, που θα γίνει άμεσα.

Ειδικά για την λειτουργία του ιατρείου, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και πιο συγκεκριμένα της επιτροπής τουρισμού που έχει συσταθεί στο Τμήμα Υπηρεσιών, με μέλη τους κ.κ. Μποτώνη, Ξένο και Γαργαλέα, ενημερώθηκαν από την αγροτική γιατρό που εργάζεται εκεί καθημερινά, από το πρωί μέχρι και το απόγευμα.

Αν και από τη μοναδική γιατρό καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθεί ένα όσο το δυνατόν πιο διευρυμένο ωράριο με απογεύματα και αργίες, απαιτείται άμεσα η κάλυψη του ιατρείου με έναν ακόμη γιατρό.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που είχαν αναδείξει οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, αξίζει να αναφέρουμε πως τα καροτσάκια για τις αποσκευές επισκευάστηκαν, ενώ έγιναν έγγραφα προς τις Τράπεζες για την λειτουργία ΑΤΜ στους χώρους του αεροδρομίου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *