Ζάκυνθος

Τα όρια της χερσαίας ζώνης ενέκρινε η Λιμενική Επιτροπή

Ένα πρώτο αλλά και σημαντικό βήμα ώστε το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών να περάσει επιτέλους στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου, έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της λιμενικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι καθώς εγκρίθηκε επιτέλους το σχέδιο για τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα.

Το τοπογραφικό, που χρειάστηκε να περάσει από πολλές διορθώσεις και συμπληρώσεις μέχρι να αποκτήσει την τελική του μορφή, θα σταλεί για έγκριση το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και Υπουργείο Οικονομικών, πριν δημοσιευτεί η απόφαση καθορισμού σε ΦΕΚ.

Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε και ο πρώτος ανακεφαλαιωτικός πίνακας που αφορά το έργο της αποκατάστασης της σπηλαίωσης στη θέση των Πεσόντων. Το έργο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, έχει προϋπολογισμό 80.000 Ευρώ και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής Τιμόθεο ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας αφορούσε εργασίες διαφορετικές από αυτές που αρχικά είχαν προβλεφθεί, αλλά στο πλαίσιο του ίδιου προϋπολογισμού. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η παρέμβαση θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου μια εβδομάδα.

Ένα ακόμη θέμα που συζήτησαν τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής αφορά την  αίτηση για παραχώρηση άδειας χρήσης χώρου στο τουριστικό τρενάκι της εταιρίας «Fun Hollidays Laganas Μ.Ε.Π.Ε.».
Το αίτημα που υποβλήθηκε, αλλά δεν έγινε αποδεκτό από την Λιμενική Επιτροπή αφορούσε την χορήγηση άδειας για την χρήση του  χώρου , δίπλα ακριβώς από την αφετηρία του τουριστικού τραίνου που ήδη υπάρχει στην Πόλη. Με δεδομένο όμως ότι οι θέσεις αυτές θα προσδιοριστούν μετά την ολοκλήρωση του master plan για το λιμάνι, αποφασίστηκε το θέμα της οριοθέτησης συγκεκριμένου χώρου να συζητηθεί σε συνεργασία με την ανάδοχο της μελέτης Μαριλένα Φράγκου.

Θυμίζουμε πως μια ανάλογη απόφαση που είχε πάρει κατά το παρελθόν η Λιμενική Επιτροπή για τον προσδιορισμό των θέσεων στα την στάθμευση των ζωήλατων οχημάτων, των ΤΑΞΙ, των λεωφορείων κτλ, είχε «σκοντάψει» στην έγκριση από την  Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων τα μέλη της οποίας είχαν τονίσει πως έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί το Master Plan.

Τέλος, στην Λιμενική Επιτροπή εγκρίθηκε η ανανέωση της σύμβασης με το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, για την αποκομιδή των απορριμμάτων από την περιοχή αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου, στο λιμάνι και την παραλιακή. Το ποσό που θα καταβάλει το Λιμενικό Ταμείο προς το Φορέα Διαχείρισης θα είναι 45.000 Ευρώ.

Σταμπωτό στο χώρο όπου σταθμεύουν τα ζωήλατα

Παρεμπιπτόντως αναφορά από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου έγινε και στις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην παραλιακή λεωφόρο και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του τουριστικού περιπτέρου.
Αυτό που διευκρίνισε είναι πως η παρέμβαση περιλαμβάνει την τοποθέτηση σταμπωτού αλλά και ειδικών εγκαταστάσεων για την παροχή νερού, ώστε να είναι πιο εύκολη η καθαριότητα στην περιοχή, όπου σταθμεύουν τα ζωήλατα οχήματα.

Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *