Quantcast

Γνώμες

Τα χρήματα της Αντιπυρικής προστασίας

Καυτά, αναπάντητα ερωτήματα έχουν μπει με αφορμή τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές και παρότι επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, ποτέ δεν δόθηκαν σαφείς και πειστικές απαντήσεις.

Πρόκειται για τα χρήματα που στέλνει η κεντρική εξουσία στην αυτοδιοίκηση για να γίνουν έργα στον τομέα της πολιτικής προστασίας, για τις φωτιές και τις πλημμύρες, που όμως ποτέ δεν μαθαίνουμε πού πήγαν και πόσα δαπανήθηκαν!

Τα ίδια ερωτήματα μπήκαν και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή υπό το βάρος της μαύρης εικόνας από τα καμένα σε Αγαλά και Κερί.

Αν και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος δεν έχει διαχειριστεί ακόμα τέτοια κονδύλια αφού είναι μόνο λίγες εβδομάδες στην καρέκλα του, η κοινή  γνώμη απαιτεί απαντήσεις και αυτές αφορούν τους προκατόχους του σε βάθος χρόνου.

Τα έργα για την πολιτική προστασία γίνονται για να προστατευτεί πρωτίστως η ανθρώπινη ζωή και ακολούθως η πανίδα και η χλωρίδα.

Επιβάλλεται λοιπόν να δοθούν απαντήσεις οι οποίες θα ικανοποιήσουν την περιέργεια της αντιπολίτευσης (που έτσι παίζει σωστά το θεσμικό της ρόλο) και παράλληλα θα ενημερωθεί ο λαός της Ζακύνθου πού πήγαν αυτά τα χρήματα που προέρχονται από τον ιδρώτα όλων των Ελλήνων.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *